Peste 400 de programatori, manageri din IT, profesori universitari si reprezentanti ai mediului de afaceri vor veni la Cluj Innovation Days

Updated on martie 5, 2015 Peste 400 de programatori, manageri din IT, profesori universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri vor veni, în zilele de 19 şi 20 martie, la Cluj Innovation Days, un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster.

Forumul, ajuns la a treia ediţie, este cel mai important eveniment de inovare în IT din Europa Centrală şi de Est.

„După ce în 2014 am discutat despre instrumentele folosite pentru a aduce plus valoare în inovare şi IT, ediţia din acest an este dedicată procesului şi actorilor implicaţi în transferul tehnologic.

Participanţii vor avea ocazia să dezvolte împreună strategii care încurajează inovaţia şi generează idei de succes, să se inspire din experienţa diversificată a vorbitorilor şi să relaţioneze cu lideri din domeniu, cercetători şi decidenţi europeni şi naţionali”, a declarat Alexandru Tulai, preşedintele Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days, citat de adevarul.ro

La Cluj Innovation Days au fost invitaţi specialişti din Germania, Austria, Marea Britanie, Franţa, Italia, SUA, România, ambasadori, reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai mediului academic românesc şi european, dar şi ai administraţiei naţionale şi locale.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster din 2013 cu scopul de a consolida comunitatea IT şi de a facilita interacţiunii cu parteneri de afaceri şi sectorul public.

La ediţia din 2014, Cluj IT Cluster a reuşit să implice cu succes toţi factorii de decizie la nivel local, naţional şi al Uniunii Europene în susţinerea proiectului de dezvoltare urbană integrată Cluj Innovation City, cel mai important proiect de inovare pentru următorii 15 ani în Europa Centrală şi de Est.

„Oraşul inovării” este un proiect estimat la peste 500 de milioane de euro, derulat în parteneriat public-privat şi care va putea crea peste 25.000 de locuri de muncă în următorii 15-20 de ani, informează organizatorii.

error: Content is protected !!