Cluj: Circa 1000 de dansatori din toata tara se intrec la Sala Sporturilor Horia ”Horia Demian”

Updated on februarie 28, 2015 Peste 500 de perechi de dansatori din toată țara participă la Campionatul Național de Dans Sportiv, care se desfășoară în perioada 28 februarie-1 martie în Sala Sporturilor Horia ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Răzvan Lazăr, reprezentantul Clubului Crystal Dance din Cluj, organizatorul competiției, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că cei mai buni dintre concurenți vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Dans Sportiv.

Există mai multe categorii de vârstă pentru dansatorii care concurează, respectiv 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13, 14-15, 16-18, 19-34 și peste 34 de ani. Printre genurile de dans se numără latino, samba, Cha-cha, rumba, dar și vals lent, vals vienez și tango.

”Alegerea Clujului ca gazdă a celei mai importante competiții naționale a dansului sportiv nu a fost una întâmplătoare din cel puțin două motive.

Primul ar fi experiența dobândită cu ocazia organizării ediției din 2013 a ‘Naționalelor’, o ediție care a întrunit numai aprecieri pozitive din partea tuturor participanților, începând cu competitorii și încheind cu oficialii.

Desigur, în luarea deciziei a contat și imensa onoare revenită Clujului prin alegerea sa drept Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015.

Faptul că orașul de sub Feleac a fost din nou alesul federației de specialitate vine ca o recunoaștere a valorii școlii clujene de dans, Crystal Dance fiind clubul cu cele mai bune rezultate pe plan național din județul Cluj”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

error: Content is protected !!