Cluj: Aproape 100 de persoane s-au adunat in Piata Muzeului pentru a cere placute trilingve … la un picnic

Updated on februarie 19, 2015 Aproximativ 100 de oameni au participat la un flashmob de tip „picnic” în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, acolo unde cei care vor plăcuţe trilingve la intrările în oraş s-au aşezat pe pături şi au servit ceaiuri, sucuri sau prăjituri.

Acţiunea organizată de către asociaţia „Musai/Muszai” a început în jurul orei 17:00 şi a durat aproximativ 20 de minute.

Participanţii au venit cu pături sau izolire şi s-au aşezat pe jos, acolo unde au băut ceaiuri, sucuri şi au mâncat prăjituri, dar şi cu câteva pancarte prin care anunţau că se află într-o „zonă multilingvă” din oraş. De asemenea, în timpul picnicului au fost completate formulare ce vor fi înaintate primăriei clujene.

Prin intermediul lor se cere amplasarea unor plăcuţe trilingve, în limbile română, maghiară şi germană, la intrările din oraş în termen de 10 zile de la primirea “notificării”, anunta citynews.ro

“Am vrut prin acest flashmob ca oamenii să afle mai multe despre multiculturalitate. Dorim ca piaţa să fie o zona multilingvă. Scopul acestui eveniment este ca Primăria să amplaseze plăcuţe trilingve în germana, maghiară şi română. În fiecare zi de joi organizăm câte un eveniment în acest sens. Săptămâna viitoare vrem o dezbatere publică, unde o să-l invităm şi pe Emil Boc”, au anunţat organizatorii evenimentului de miercuri.

error: Content is protected !!