Cluj: Te invitam la Jazz&Wine pe terasa acoperita a restaurantului Chios, 21 septembrie

Updated on septembrie 12, 2014

Ediția a treia Jazz&Wine va avea loc în data de 21 septembrie pe terasa acoperită a restaurantului Chios din Cluj-Napoca.

 jazz-cluj

Seria evenimentelor dedicate muzicii jazz și vinurilor de calitate continuă cu cea de-a treia ediție Jazz&Wine. De data aceasta evenimentul va avea loc duminică, 21 septembrie, pe terasa acoperită a restaurantului Chios din inima parcului central din Cluj-Napoca începând cu ora 20:00. Vinurile prezentate în cadrul evenimentului sunt de la crama Corcova Roy & Dâmboviceanu, iar pe scenă se vor urca cei de la JazzyBit, trupă finalistă la European Jazz Award în Italia.

Așezată în partea de sud-vest a țării, în județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiția producerii vinului de calitate, inițiată în acest areal în urmă cu mai multe sute de ani. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt speciale și au acel “gout du terroir” pentru că aici se întâlnesc elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene – veri calde și secetoase, ierni blânde cu precipitații accentuate; soluri cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului.

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop Iuliu (pian, orga Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție). Trupa s-a format în 2011 când Teodor și Mihai au început acest proiect, urmând ca în toamna aceluiași an toboșarul Zsolt să li se alăture. Au început să susțină concerte în 2012 și de atunci au cântat atât în țară cât și străinătate pe scenele unor renumite festivaluri și concursuri de jazz. În 2014 au fost finaliști ai concursului European Jazz Award din Italia. Repertoriul lor este format în întregime din compoziții proprii.

Jazz&Wine vă invită să petreceți seara de 21 septembrie în inma parcului central din Cluj-Napoca, pe terasa acoperită Chios Summer Terrace în compania prietenilor, unde vinul bun și muzica de calitate sunt vedete.

Biletele pentru eveniment se pot cumpara online de pe www.biletmaster.ro sau de miercuri, 10 septembrie, de la terasa Chios din parcul central.

error: Content is protected !!