OFICIAL! Acesta este logo-ul “Cluj-Napoca 2021 – Capitala Culturala Europeana” Iti place?

Updated on septembrie 9, 2014 Concursul de logo-uri organizat de Asociația “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană” a ajuns la final, conceptul câştigător aparţinându-i unei absolvente a Facultăţii de Arte Plastice.

Logo-ul cu care Clujul va concura la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost creat de Camelia Imbuzan, o absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Conceptul prezentat de ea “reuşeste să fie o imagine puternică, dinamică şi subtilă”, după cum a declarat Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană”.

333

În urma câştigării concursului, Camelia Imbuzan a primit un premiu de 35.000 de lei.

Logo-ul prezentat de ea a fost ales dintr-un total de 79 de modele de un juriu format din Ioan Sbârciu,  Vasile Dâncu, Timotei Nădăşan, István Szakáts, Cătălin Ştefănescu, Camil Tulcan, Bencze László şi Willy Cristea. Totuşi, proiectul câştigător a ieşit doar al cincilea în urma votului publicului, la care au participat 615 persoane. (sursa: citynews.ro)

“Se vede că e cineva care înţelege ce vrem noi să spunem, Clujul îl putem prezenta în multe moduri. Este o sintagmă vizuală simplă, dar foarte bogată în conţinut, nu e un simplu semn al unor ţesături sau mâini apropiate, înseamnă cu totul altceva. În oraşul nostru avem oameni talentaţi. Gestul creativ pe care l-a făcut Camelia intră în solidaritatea internă pentru a câştiga competiţia cu celelalte oraşe”, a declarat sociologul Vasile Dâncu, potrivit monitorulcj.ro.

error: Content is protected !!