Cluj: Incep lucrarile la parcul industrial Tetarom I, care va fi extins cu aproape 17 hectare

Updated on iulie 3, 2014

Lucrările de extindere cu aproape 17 hectare a Parcului Industrial Tetarom I din zona Tăietura Turcului din Cluj-Napoca vor demara în cel mai scurt timp, după ce vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Vakar Istvan, a emis ordinul de începere a acestora.

tetarim-I

Conform contractului proiectul urmează să fie finalizat în 17 luni, adică în luna decembrie a anului 2015.

Investiția constă în edificarea de clădiri, extinderea și modernizarea infrastructurii, pe o suprafață de 16,8 hectare. Lucrările vor fi realizate de asocierea formată din firmele ACI SA Cluj, Nord Conforest SA şi Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42,13 milioane de lei, fără TVA, din care 50% reprezintă finanțare nerambursabilă, prin fonduri europene.

“Ne bucurăm că, la doar o lună şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor la Parcul Industrial Tetarom IV (care va fi situat în comuna clujeană Feleacu, n.red.), am reuşit să demarăm efectiv lucrările şi la Parcul Industrial Tetarom I. Potrivit contractului încheiat, constructorul va finaliza lucrările în maximum 17 luni începând de acum. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii, cu atât mai mult cu cât interesul manifestat de agenţii economici dornici să se stabilească în TETAROM I este unul extrem de ridicat iar aceste noi investiţii şi locuri de muncă nou-create sunt mai mult decât binevenite”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Reprezentanții forului județean au arătat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Conform lor, asociația care va realiza lucrările va apela la aproximativ 100 de clujeni care vor avea ocazia să lucreze pe viitorul șantier.

Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 32 de hectare, cu un grad de ocupare de 100%, 2000 de noi locuri de muncă fiind create până în prezent aici.

Parcul Industrial este dotat în prezent cu o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Între comapniile care au sedii sau puncte de lucru în Tetarom I se numără EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design. Valoarea totală a investiţiilor companiilor respective din Parcul industrial se cifrează la peste 60 de milioane de euro, conform reprezentanților CJ Cluj.

error: Content is protected !!