Untold Cluj nu este tehnic anulat dar este imposibil de organizat, anunță unul din organizatori. „Doar o minune mai poate face sa avem Untold. Devine foarte clar ca este imposibil sa mai facem Untold în acest an…”

Updated on mai 20, 2020 Untold Cluj nu este tehnic anulat. Organizatorii Untold Cluj încă așteaptă un răspuns clar de la Guvern și Parlament pentru a știi ce să facă. Untold Cluj nu este tehnic anulat dar este imposibil de organizat.

Edy Chereji, la Europa FM: „Ne-am dori să înțelegem și ce se va întâmpla in aceasta vara cu evenimentele mari, ca al nostru. La Untold sunt o medie de 96,000 de persoane pe zi la evenimente.

Untold Cluj nu este tehnic anulat
(Untold Cluj nu este tehnic anulat)

La ora actuală trebuie să fim conștienți ca doar o minune mai poate face sa avem Untold. Dacă se păstrează distanta de doi metri între persoane, 3 persoane sa se deplaseze într-un autoturism, este imposibil să se creeze atmosfera Untold.

Am cerut autorităților sa ne ajute cu un plan, cu ce se va întâmpla in aceasta vară. Devine foarte clar ca este imposibil sa mai facem Untold în acest an.

Noi nu am cerut în sa se dea o lege speciala pentru noi. Noi le am explicat că neavând predictibilitate nu putem funcționa. Nu poate funcționa cu o predictibilitate de 30 de zile. Noi le-am cerut sa explice ce se va întâmpla toată vara.

La ora actuala se analizează aceasta posibilitate, s-au făcut niște comisii. Răspunsul este clar: până la 15 iunie nu se organizează evenimente mari. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple: nu se poate organiza. Daca da, spuneți-ne condițiile.

Tehnic Untold nu este anulat. Biletele și abonamentele sunt valabile pentru acest an. Dacă se va anula, biletele se vor transforma în bilete pentru ediția viitoare. Dacă nu vor putea veni la ediția din 2021 vor primi vouchere. Dacă nu vor folosi aceste vouchere atunci vor primi bani”.

Untold Cluj nu este tehnic anulat

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorgiu, spune că va adresa o cerere către Parlament pentru a emite o lege care să anuleze festivalurile.

„Nu că noi le-am interzice, ei ne-au cerut să emitem un act normativ, dar Guvernul nu poate emite acte decât pe durata stării de alertă aşa că ne vom adresa Parlamentului cu o propunere de lege in acest sens”, a mai precizat Gheorghiu, potrivit Hotnews.

Bogdan Gheorghiu spune că biletele deja cumpărate vor putea fi transformate în vouchere sau pot fi folosite pentru următorul festival. „Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizeaza posibiltiatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural”, a mai spus ministrul.

Astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii artelor teatrale la Palatul Victoria. În urma discuţiilor Guvernul ar putea permite organizarea unor spectacole în aer liber, cel mai probabil în luna iunie.

error: Content is protected !!