Cluj: S-au intors din SUA si au investit 50.000 de euro intr-o microberarie

Updated on iunie 30, 2016 Dana Marmorstein Jovik si Darko Jovik s-au intors in Romania dupa 5 ani petrecuti in SUA si au deschis in noiembrie 2015 o microberarie la Cluj-Napoca.

Dana Marmorstein Jovik (31 ani) si Darko Jovik (33 ani) au locuit timp de cinci ani si jumatate in Chicago, SUA. Dana a lucrat acolo intr-un magazin de incaltaminte, in timp ce Darko a inceput ca sofer in cadrul unei companii private de limuzine.
bere
”Ideea a aparut ca o continuare a pasiunii pentru bere. Nici unul nu eram prea informati in ceea ce priveste berea cand am ajuns acolo. Odata cu confortul unei vieti intr-o societate cu mult mai relaxata, expusa la o mai mare diversitate de…tot, am descoperit si berea craft. Eu eram si sunt bautoare de vin si obisnuiam sa incerc mereu cate un vin nou, iar berea craft era atractiva pentru mine tocmai datorita gustului complex.

Darko bea cam aceeasi bere pana intr-o zi cand a incercat…altceva. Initial a fost retinut sa incerce – cam pe aceeasi unda cu multi dintre noi din Romania carora ne e teama sa incercam ceva nou – dar e imposibil sa rezisti, mai ales cand ai norocul sa incerci ceva pentru o prima oara si sa te surprinda intr-un fel asa minunat. Daca ar fi avut ghinionul sa dea peste o bere mult prea dura pentru un <<incepator>> poate nu am fi aici azi”, povesteste Dana pentru wall-street.ro.

bere1

”Combinand ideea de a veni acasa, cu ideea ca daca tot ne intoarcem sa si incercam sa ne urmam visul – am ajuns la concluzia ca Romania ar fi un teren ideal. Oamenii sunt insetati de schimbare, sunt sceptici, da, dar sunt si tot mai informati. Vazusem prezenta, cred, doar o microberarie, Clinica de Bere – ei au deschis primii ceea ce am numi o microberarie si am zis ca e o oportunitate dubla, e loc de foarte multi: vom lucra din pasiune pentru ceva al nostru si educarea pietei spre un produs clar superior lagerurilor industriale atat de promovate. Worst case scenario pentru noi a fost ca vom avea mereu bere buna acasa”, spune antreprenoarea.

Numele microberariei Hophead Brewing a venit natural. ”Hop = hamei ( engleza). Head = cap. Un Hophead e o persoana careia ii place mult berea puternic hameiata. As adauga eu complexa. Aroma de gref, pin, ierbos, floral – o intreaga paleta, gustul amar, toate rezulta din diferite tipuri de hamei. Si noua ne place asta”, explica Dana.
bere2
Cei 1.000 de litri de bere produsi lunar in microberarie sunt distribuiti in Cluj-Napoca, in cateva baruri si intr-un magazin de specialitate. Sunt cinci beri de tip Ale (Autopilot, Immigrant, RedLine, Dark’oH Opium si o bere sezonala – neBruna dupa tine).

Pentru acest an cei doi antreprenori intentioneaza sa creasca productia la 2.000 de litri pe luna si sa angajeze cel putin doua persoane, in conditiile in care Darko lucreaza singur in microberarie.

Advertisements
error: Content is protected !!