Video Cluj: Peste 10.000 de lalele au inflorit in Gradina Botanica. Bulbii au fost furnizati de aceeasi firma care ofera lalele Casei Regale a Olandei

Updated on mai 8, 2015

Peste 10.000 de lalele au înflorit în această perioadă în Grădina Botanică din Cluj Napoca, iar conducerea instituţiei îi aşteaptă pe curioşi în vizită.

Cine vrea să evadeze de zgomotul orașului este așteptat în această perioadă să se plimbe în liniște printre miile de lalele. Bulbii au fost furnizaţi de aceeaşi firmă care oferă lalele Casei Regale a Olandei.

”Grădina Botanică din Cluj nu a avut niciodată în cei aproape 100 de ani de existenţă atât de multe soiuri de lalele, în prezent înflorite.

Cele peste zece mii de lalele, având culori de la albul zăpezii la roşu sau portocaliu aprins şi până la mov închis, oferă vizitatorilor un spectacol cu atât mai deosebit cu cât obţinerea unui soi nou poate dura până la 30 de ani. În lume, în momentul de faţă, există peste 4.000 de soiuri de lalele, extrem de multe dintre acestea fiind obţinute în ultimele două decenii”, se arată într-o postare pe facebook pe pagina Universității „Babeş-Bolyai”, anunta adevarul.ro.

error: Content is protected !!