Cluj: A fost inaugurata o instalatie luminoasa care marcheaza Capitala Europeana a Tineretului

Updated on februarie 28, 2015 Totemul Cluj 2015, o instalaţie la scară mare, a fost inaugurat în Parcul Central din Cluj-Napoca şi va fi iluminat în fiecare seară, până la sfârşitul anului, în Capitala Tineretului.

Totemul a fost amplasat în Parcul Central, iar conceptul întregului obiect a fost de a introduce printre literele și cifrele Cluj 2015, mesaje care comunică valorile orașului, primele lucruri la care oamenii se gândesc când spun „Cluj” și câteva dintre principalele obiective turistice care pot fi vizitate în regiune, potrivit organizatorilor.

Mesajele, spun aceştia, sunt exprimate prin cuvinte cheie, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului și expuse în 63 de casete.

foto: citynews.ro.
foto: citynews.ro.

“Creativitate, inovație, artă sau educație sunt doar câteva exemple dintre cuvintele incluse în Totemul Cluj 2015. 13 sunt în engleză, 14 în română, 12 în maghiară, 11 în franceză și 11 în germană”, potrivit celor de la Youth@Cluj-Napoca 2015 citati de citynews.ro.

Celelate două casete includ inima, simbol al comunității „I love Cluj”, și „2021”, anul în care un oraş din România va fi gazda Capitalei Europeane a Culturii. 10 designeri au fost implicaţi în realizarea instalației.

error: Content is protected !!