Campania „No Hate Speech”, initiata de Consiliul Europei, la Cluj

Updated on februarie 9, 2015 Day15 este un proiect al Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015, care își propune să transforme spațiul public, aparent trivial, în ceva inedit.

 

Concret, este vorba de:

12 zile în cele 12 luni ale anului
12 mesaje transmise prin acţiuni simple
12 motive de implicare în comunitate


Toate acțiunile vor fi tematice, iar tema fiecărei luni va fi aleasă în funcție de evenimentele importante de pe parcursul anului. Evenimentele se vor desfășura în spațiul public și sunt adresate oricui. Cu alte cuvinte, sunt 12 zile de pe parcursul anului pe care comunitatea clujeană le va trăi în tandem.

 

În luna februarie, Day 15 se alătură mișcării No Hate Speech, inițiată de Consiliul Europei, aceasta fiind tematica acțiunilor acestei luni.

No Hate Speech Movement reprezintă principiile egalității, demnității, drepturilor omului și diversității, militând împotriva discursului instigator, rasismului și discriminării de orice tip.
În spiritul acesta, am pregătit pe 15 februarie o serie de dezbateri și cadre de discuție pe tema No Hate Speech și o instalație în spațiul public, ce dorește să implice activ comunitatea.

Câțiva pereți din centrul orașului vor fi decorați începând cu 15 februarie cu peste 5000 de origami în formă de lotus, la confecționarea cărora va participa comunitatea clujeană.

Instalația va avea ca element central floarea de lotus, simbolul purității minții și limbajului, care va întregi cu însemnătate tematica No Hate Speech, în prima intervenție cu origami din spațiul public clujean.

 

Fiecare clujean poate contribui la instalația de origami, confecționând o floare de lotus fie la atelierul zilnic pe care îl organizăm la Casa TIFF, între 16:00 și 19:00, fie acasă, pentru ca mai apoi origami-urile să fie aduse la partenerii noștri de la Cărturești și Studio 26.

Pe cei mai curajoși dintre clujeni îi provocăm să se filmeze în timp ce-și confecționează origami-ul, să posteze video-ul public cu hashtagul #Day15, iar noi îl vom share-ui pe pagina noastră de Facebook.

 

Mai multe detalii despre cum te poți implica pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/Day15Cluj!

Day 15 este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și susținut de Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!