Regiunea din Spania care te plătește 16.000 de dolari să te muți. Se află la 3 ore de Madrid

Updated on septembrie 26, 2024 Regiunea din Spania care te plătește 16.000 de dolari să te muți. Se află la 3 ore de Madrid 1

O regiune rurală din Spania plătește 16.000 de dolari celor care doresc să se relocheze sau să își desfășoare afacerile în zonă, la mai puțin de trei ore de Madrid.

Luna trecută, Guvernul Regional din Extremadura, o comunitate autonomă situată în centrul-vestul Peninsulei Iberice, a anunțat noul său program „Live in Ambroz”, menit să atragă lucrători la distanță. Cei care doresc să se mute în zona din Spania primesc aproximativ 16.600 de dolari, dacă se angajează să trăiască și să lucreze acolo timp de doi ani.

„Acest fenomen va schimba modul în care oamenii vor locui”, a declarat Prithwiraj Choudhury, profesor la Harvard Business School din Boston, citat de libertatea.ro.

Choudhury a studiat inovația, munca la distanță și conceptul de „muncă de oriunde” de mai bine de un deceniu.

„Mulți economiști au crezut că talentele se vor aduna cu toții în megaorașe și că megaorașele sunt viitorul lumii”, a spus Choudhury.

Numai că realitatea tinde să fie cu totul alta. „Cred că asta se schimbă într-o oarecare măsură acum. Deci, desigur, megaorașele vor rămâne importante, dar unii oameni vor trăi în comunități din afara orașelor, mai ales dacă pot lucra de la distanță. Va exista o gamă variată de locuri în care talentul va fi găsit”.

De la pandemia de COVID-19, cei care doresc să fugă de agitația orașelor au format un fel de relație simbiotică cu zonele rurale din întreaga lume, schimbând consumul de bunuri și servicii pentru un cost mai mic al vieții într-un mediu nou și un contract plăcut.

Înconjurată de munți, Valea Ambroz este alcătuită din pășuni verzi luxuriante, sate fermecătoare cu diverse locuri de cazare și bucătărie artizanală locală.

Dar cel mai mare sat al său, Hervás, are o populație de doar 3.907 locuitori, iar unele municipalități au mai puțin de 200 de locuitori.

Obiectivul principal al guvernului local este prevenirea depopulării în zonele rurale, iar Valea Ambrozului este una dintre zonele care suferă o pierdere constantă de populație și servicii, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului Regional Extremadura.

„Beneficiile evidente pentru comunitate sunt că atunci când nomazii digitali vin și petrec timp în acea comunitate, ei cheltuiesc și întrețin economia”, a spus Choudhury.

„Ei merg la restaurante, stau în hoteluri sau găsesc cazări prin Airbnb. Dar cred că beneficiul mult mai mare ar putea fi acela de a facilita conexiunile dintre localnici și nomazi, astfel încât comunitatea să poată obține apoi cunoștințe și chiar oportunități de antreprenoriat”.

Nomazii digitali își primesc cota echitabilă, fie că sunt financiari sau experiențiali, a adăugat Choudhury.

„Unii oameni caută doar un loc în care să se poată muta și să locuiască, care este mai ieftin decât locul în care stau în prezent”, a spus el.

„Puteți să vă mutați într-un loc mai ieftin și, dacă vi se permite să lucrați de la distanță, atunci puteți avea același venit, dar să cheltuiți mult mai puțin pe locuințe și alte lucruri, și apoi aveți mai multe economii.

Există mulți oameni cărora le place să facă conexiuni în diferite comunități, să câștige experiențe de viață din locuri diferite”, a spus Choudhury.

error: Content is protected !!