Tarife diferențiate la noua parcare din Cluj ca să nu îți permiți să lași mașina acolo „cu zilele”

Updated on septembrie 18, 2024 Tarife diferențiate la noua parcare din Cluj ca să nu îți permiți să lași mașina acolo „cu zilele” 1

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a anunțat că viitorul park&ride de la aeroport va avea prețuri diferențiate pentru a nu face „concurență” parcării aeroportului. Noul parking a avea tarife mici, în primele 6-12 ore, apoi atât de mari încât „nu ți le permiți”.

”Parkingul este dedicat celor care vin la Cluj din alte localități și care își vor putea lăsa mașinile aici. În zona Park and Ride-ului va fi amenajată o stație de transport public, astfel că oamenii vor putea folosi mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în oraș.

Vom avea un tarif diferențiat, un tarif mic pentru primele ore. Și un tarif care va crește exponențial dacă vii să îți lași mașina acolo pentru o durată mai mare de timp, pentru că nu ne dorim să transformăm această parcare într-un cimitir de mașini. Deci, nu ne dorim să facem „concurență” aeroportului, pentru că nu acesta este scopul. Scopul este ca cei care au treabă în oraș într-o zi să vină să-și lase mașina și să plece, nu să vină să lase mașina acolo și să plece în vacanță. Pentru aceasta trebuie să se ocupe aeroportul și companiile private de acest lucru. Noi trebuie să ne asigurăm că eliminăm o parte din mașinile din oraș, astfel încât să avem un trafic cât mai mic în oraș și să avem aglomerație cât mai mică”, a declarat, marți, viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

De asemenea, în zonă vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, cu automat de comandă, lucru ce va rezolva concurența neloială din prezent de la aeroport.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:

– 788 locuri de parcare pentru autovehicule;
– 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;
– 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;
– 8 peroane pentru autobuze.

Strada Traian Vuia va fi sistematizată astfel: zonă de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, relocarea stației pentru transportul în comun.

error: Content is protected !!