Centrul Clujului este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei

Updated on aprilie 3, 2024 Centrul Clujului este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei 1

Prețurile mari din Poiana Brașov sunt deja istorie. Terasele din Constanța au furat startul sezonului estival și afișează deja prețuri care dau fiori în perspectiva lunilor calde ce vor urma. Astfel, o terasă modestă din Portul Tomis a ajuns să ceară 15 lei pentru un pahar cu apă și 26 de lei pe o cafea.
Ultimul weekend din martie a fost cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteo din România, iar proprietarii de terase din Constanța s-au gândit să-l celebreze cu prețuri demne de astfel de record.

Așa a ajuns ca o modestă terasă din Portul Tomis să ceară 15 lei pentru un pahar de 250 ml cu apă plată sau minerală, în timp ce o banală doză de suc la 330 ml costă 17 lei, un energizant 24 lei, iar o cafea 26 lei, potrivit Replica de Constanța.

Prețurile exorbitante vin și cu un bonus: servirea proastă, după cum descrie sursa citată. „Restaurantul nu este nici pe departe unul de talie înaltă sau cum s-ar spune de lux, am așteptat o jumătate de oră să-mi aducă nota, iar mâncarea nu a fost una calitativă. Bani mulți, servicii proaste. Nu mai supun despre faptul că un suc de la doză este mai scump decât o cafea”, a declarat un client.

Terasele din Portul Tomis au fost arhipline, în ciuda prețurilor exorbitante
Iar tendința prețurilor este una de uniformizare, din moment ce și la o terasă învecinată lucrurile stau cam la fel: 14 lei un pahar de 330 ml de apă plată, 15 lei un suc de 250 ml și 26 lei un energizant, scrie Stirile Pro Tv.
Cea mai ieftină locație ”strică” deja piața: 12 lei un pahar de 330 ml de apă și 13 lei un suc la 250 ml.

Centrul Clujului este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei 2

Chiar și așa, cu prețuri mai mari decât în cele mai de fițe localuri din București sau Mamaia de sezon, terasele din Portul Tomis au fost arhipline.

În Cluj Napoca, un croissant cu espresso este mai scump decât în Barcelona, dar mai ieftin decât în Constanța
În Cluj, un espresso poate atinge un minim de 12 lei, iar adăugarea unui croissant cu unt poate dubla această sumă, ajungând la un cost de cel puțin 24 de lei într-o cafenea obișnuită.

”Prețul de astăzi a unui espresso si croissant cu crema de vanilie în centrul Barcelonei, 3 euro. În Cluj, doar pe espresso dai minim 12 lei, dacă îți mai iei un croissant cu unt, ajungi la minim 24 de lei, într-o cafenea.

Știu că la Panemar cel cu vanilie e 15-17 lei, deci într-o cafenea probabil e tot la același preț sau mai scump. Salariu mediu net Cluj-Napoca: 1000 de euro. Salariu mediu net Barcelona: 2000 de euro.

Doamnelor și domnilor, ce sunt cu prețurile astea la Cluj? Prețuri la fel sau mai mari ca în orașele mari din Europa, iar salarile de două ori mai mici comparativ. Să nu mai zic nivel infrastructurii la noi”, a scris un clujean pe paltforma Reddit.

Clujenii sunt deja obișnuiți cu astfel de prețuri și au luat măsuri în acest sens.

„Nu mai ieșiți în oraș la Cluj. Eu boicotez de câțiva ani buni în mod activ prețurile nesimțite din Horeca, și ghici ce? Am bani în plus rămași la final de lună! Wow. Prefer să cheltui banii ăia când ies în oraș în alte tari, in concediu sau în excursii. Măcar e ceva diferit/interesant acolo”, i-a răspuns cineva.

 

Advertisements
error: Content is protected !!