Cluj: Universitatea Babeș-Bolyai cumpără hotelul Opera Palza cu 10 milioane de euro pentru noul sediu al Facultății de Drept

Updated on martie 17, 2021 Senatul Universității Babeș-Bolyai (UBB) a aprobat alocarea sumei de 40 de milioane de lei pentru achiziția hotelului Opera Plaza din Cluj Napoca.

Planul universității este de a transforma hotelul în noul sediu al Facultății de Drept.

Cluj: Universitatea Babeș-Bolyai cumpără hotelul Opera Palza cu 10 milioane de euro pentru noul sediu al Facultății de Drept 1

“Senatul UBB a aprobat azi alocarea sumei de 40 de milioane de lei, plus TVA, pentru cumpărarea clădirii Hotel Opera Plaza, care urmează să devină noul sediu al Facultății de Drept, cu săli de curs, amfiteatre. Achiziția se va face din bugetul propriu al UBB numai după aprobarea documentației de către Ministerul Educației. Este un proces de durată pentru că e nevoie de multe demersuri”, spune Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB, potrivit Ziua de Cluj.

Proprietarul hotelului, Călin Buzoianu, spune că pandemia i-a îngenunchiat.

“Sectorul hoteluri-restaurante merge foarte prost în România, majoritatea unităților de turism au un grad de ocupare de cel mult 10-15%. Ni se percep taxa hotelieră pe tot anul, taxe și impozite la stat, în condițiile în care ni s-a restrâns drastic activitatea prin măsuri la nivel central și local. În plus, de la 1 ianuarie, suntem obligați, prin lege, să plătim 50.000 de lei în plus ca urmare a reevaluării contabile a clădirii hotelului”, a spus investitorul clujean.

Acesta a menționat că banii obținuți din vânzarea hotelului vor fi redirecționați către afacerile agricole și imobiliare ale grupului.

Opera Plaza este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în oraș, printr-o investiție de 4,5 milioane de euro, finalizată în 2006, a fraților Călin și Octavian Buzoianu.

error: Content is protected !!