Câţi bani a făcut într-o zi o tânără care “închiria” un apartament fictiv din Cluj-Napoca

Updated on octombrie 6, 2024 Câţi bani a făcut într-o zi o tânără care "închiria" un apartament fictiv din Cluj-Napoca 1

O tânără de 24 de ani a reuşit să păcălească mai mulţi studenţi că le va închiria un apartament, deși nu avea niciun drept asupra imobilului.

Tânăra de 24 de ani a reuşit să facă într-o singură zi 3.000 de euro. Aceasta nici măcar nu locuieşte în Cluj, ci în Brăila, dar a postat un anunţ prin care a scos la închiriere un apartament în cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca, informează observatornews.ro.

A folosit poze false şi a profitat de faptul că nu toţi studenţii au apucat să-şi găsească o chirie în timpul verii. A reuşit să închirieze apartamentul care nici măcar nu îi aparţie în mod fals către trei persoane, cărora le-a luat nu doar banii pentru prima chirie, ci şi banii de garanţie.

În ziua în care studenţii au venit la Cluj-Napoca pentru a începe facutatea, şi-au dat seama că au fost ţepuiţi şi nu au unde locui. Au sunat la Poliţie, iar cu ajutorul colegilor lor din Brăila, oamenii legii au reuşit să o găsească pe tânără, au adus-o la Cluj-Napoca, au audiat-o şi au reţinut-o pentru 24 de ore.

Aceasta este cercetată pentru înşelăciune, dar a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

„În cursul zilei de 2 octombrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o tânără, de 24 de ani, bănuită de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, prin închirierea frauduloasă a unui apartament.
La datele de 30 septembrie și 1 octombrie a.c., mai multe persoane au sesizat faptul că au fost înșelate în urma unor tranzacții imobiliare fictive.

Conform cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în data de 29 septembrie a.c., în trei situații diferite, tânăra ar fi oferit spre închiriere un apartament situat în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca, fără a avea vreun drept legal asupra imobilului. Aceasta ar fi indus în eroare persoanele vătămate, determinându-le să achite sume de bani cu titlu de chirie și garanție, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 de euro.

În contextul activităților investigative, persoana bănuită a fost identificată ca fiind o tânără, de 24 de ani, din județul Brăila.
Aceasta a fost depistată în cursul zilei de 2 octombrie a.c. în municipiul Brăila, iar în baza mandatului de aducere a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca. Ulterior, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., pe numele tinerei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

error: Content is protected !!