Ce are atât de special ciocolata Dubai. Costă 50 de lei pentru doar 200 de grame

Updated on septembrie 20, 2024 Ce are atât de special ciocolata Dubai. Costă 50 de lei pentru doar 200 de grame 1

Un nou desert face valuri pe rețelele sociale și în cofetării din întreaga lume. Ciocolata Dubai a devenit rapid virală pe TikTok. Cu un preț de 50 de lei pentru 200 de grame, mulți se întreabă ce face această ciocolată atât de specială și de ce a cucerit internetul.

Totul a început în Dubai, cu o poftă neobișnuită a unei viitoare mămici. Sarah Hamouda, pe vremea când era însărcinată pentru a doua oară, a tânjit după o combinație aparte de arome, și anume ciocolată cu kataif, un desert tradițional oriental. Soțul ei a căutat prin tot orașul pentru a-i satisface această dorință.

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai, potrivit observatornews.ro.

Această combinație inedită de ciocolată, cataif, fistic și pastă de susan a luat cu asalt lumea dulciurilor. Creația lui Sarah Hamouda s-a transformat rapid într-un fenomen global. Acum, ciocolata Dubai este căutată în toate colțurile lumii, iar cofetarii se întrec în a-și crea propriile versiuni.

Ciocolata Dubai a devenit virală pe Tiktok după ce un food influencer a strâns peste 50 de milioane de vizualizări la un video postat. Pentru moment, produsul original se livrează doar în Dubai, informează fanatik.ro.

“Este foarte complicat să comanzi de la ei, deschid la ora 2 şi la ora 5 după-amiaza şi ţin deschis 3 minute. Costa 70 de dirhami, 90 de lei”, a declarat o româncă pe TikTok, conform sursei menționate.

Ciocolata virală de pe TikTok a fost reinterpretată de sute de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Ea se găsește și în Cluj Napoca, la Mama Manu.

@mihaelaschwarcz Sunt curioasa și de cea de la Mama Manu 😇 #CapCut #dubaichocolate #ciocolatadubai #chocolate #dubai #kataif #pistachio #fistic #tasting #tastetest #taste #foodie #cluj #vivo #clujnapoca #food #mancare #imiplacesamananc ♬ sunet original – Mihaela Schwarcz

Rețeta ciocolată Dubai

Ai nevoie de:

Pentru baza de ciocolată:
200 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
200 g ciocolată cu lapte
100 g unt1 linguriță de ulei (de preferat, ulei de cocos)

Pentru cataif:

100 g cataif (fidea fină)
50 g zahăr
2 linguri de unt topit

Pentru crema de fistic (în cazul în care nu ai găsit în magazin cremă de fistic gata făcută):

200 g fistic decojit
100 g zahăr pudră
50 g unt
100 ml smântână pentru frișcă

1 linguriță de apă de trandafiri (opțional, pentru aromă orientală)

Instrucțiuni:
Pregătirea cataifului:

Într-o tigaie, topește 2 linguri de unt și adaugă zahărul, amestecând până se topește și se caramelizează ușor. Adaugă cataiful mărunțit și prăjește-l până devine auriu și crocant. Scoate-l pe o farfurie și lasă-l să se răcească, scrie dcnews.ro.

Pregătirea cremei de fistic:

Într-un blender sau robot de bucătărie mărunțește fisticul până devine o pastă fină. Într-un bol mixează pasta de fistic cu zahărul pudră și untul la temperatura camerei până obții o cremă omogenă. Adaugă treptat smântâna pentru frișcă și mixează până obții o cremă fină și consistentă. Dacă dorești, poți adăuga apa de trandafiri pentru un plus de aromă.

Topirea ciocolatei:

Într-un bol rezistent la căldură adaugă ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și uleiul de cocos. Pune bolul peste o cratiță cu apă fierbinte (bain-marie) și amestecă până când ciocolata și untul se topesc complet și amestecul devine omogen.

Montarea desertului:

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau într-o formă de silicon, toarnă un strat subțire de ciocolată topită. Presară jumătate din cantitatea de cataif prăjit peste stratul de ciocolată.Adaugă un strat generos de cremă de fistic, nivelând suprafața.Toarnă restul de ciocolată topită peste crema de fistic și presară deasupra cataiful rămas pentru un strat crocant final.

Lasă desertul să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se întărește complet.

Scoate ciocolata din formă și taie-o în bucăți de dimensiunea dorită.

Mai jos, pașii care trebuie urmați pentru ca desertul să iasă fix ca cel original:

@marianathly Recreating the Dubai Chocolate bar 🤤 @fixdessertchocolatier Ingredients: 200g Milk Chocolate Kadayif Pistachio cream 1 tsp Tahini paste #dubaichocolate #dubaidessert #fixchocolatier ♬ sonido original – ♡Renè Liric’S♡ 🎶’

error: Content is protected !!