Control rutier cu surprize: Polițist din Cluj-Napoca depistat pozitiv și într-o mașină neînmatriculată

Updated on iulie 9, 2024 Control rutier cu surprize: Polițist din Cluj-Napoca depistat pozitiv și într-o mașină neînmatriculată 1

Polițiștii au oprit pentru control un autoturism pe strada Eroilor, din localitatea Florești. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care este polițist la Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Cluj.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta prezenta indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aparatul de testare a confirmat suspiciunea, însă rezultatul nu constituie probă în dosarul penal. Polițistul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise. Testarea cu aparatul etilotest a indicat un rezultat negativ, conform IPJ Cluj.

De asemenea, verificarea documentelor autoturismului a relevat că autorizația de circulație provizorie era expirată. În consecință, au fost demarate cercetări pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conducerea I.P.J. Cluj a dispus demararea de verificări interne și aplicarea măsurilor legale care se impun. La momentul depistării, bărbatul se afla în afara orelor de program. Din luna martie 2023, acesta se află la dispoziția unității, îndeplinind sarcini stabilite de conducerea acesteia, ca urmare a unui dosar penal în desfășurare.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj subliniază că se delimitează ferm de orice activitate ilegală și sprijină desfășurarea investigațiilor penale, urmărind asigurarea unui serviciu în slujba comunității, bazat pe profesionalism și transparență.

Advertisements
error: Content is protected !!