Cine sunt victimele din Cluj care au murit electrocutate în piscina gonflabilă. Noi detalii au apărut

Updated on iunie 20, 2024 Cine sunt victimele din Cluj care au murit electrocutate în piscina gonflabilă. Noi detalii au apărut 1

Au apărut detalii noi în cazul tragediei de la Cluj de marți seara când, într-o curte a unei case din colonia Sopor au fost găsite trei persoane decedate lângă o piscină gonflabilă. Poliția bănuiește că cei trei au decedat electrocutați.

Ovidiu Mureșan (46 de ani) a fost director de bancă și era un economist cunoscut în Cluj-Napoca. Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii. În cea mai mare parte a timpului, acesta locuia împreună cu părinții lui de 74 și 76 de ani care, de asemenea, au decedat în cazul tragicului accident, informează adevarul.ro.

„A fost un om extraordinar”, a susținut un prieten de-al lui Ovidiu. Bărbatul avea planuri mari – deținea câteva hectare de teren și intenționa să construiască mai multe case în zonă.

În căutarea unui loc de răcoare, a instalat o piscină gonflabilă în spatele casei, sub niște cabluri de electricitate improvizate. În timp ce mama bancherului era în piscină, un fir electric a căzut în apă și a electrocutat-o instantaneu.

Într-o încercare disperată de a-și salva soția, soțul a sărit imediat în apă, dar a suferit aceeași soartă tragică. Fiul lor, văzându-și ambii părinți în pericol, a intrat în piscină pentru a-i scoate, dar a murit și el electrocutat. Încercările de salvare s-au dovedit fatale, scrie kanald.ro.

Casa familiei se află într-o zonă izolată, cu cei mai apropiați vecini la câteva sute de metri distanță. A durat câteva ore până când un vecin și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sunat la 112.

Din păcate, medicii de la ambulanță nu au mai putut face nimic pentru cei trei membri ai familiei, bancherul de 46 de ani și părinții săi trecuți de 70 de ani.

„De la tabloul principal din casă şi-au tras tot felul de fire prin curte. Din păcate, oamenii sunt foarte inconştienţi. Nu se gândesc ce se poate întâmpla”, spune un angajat al unei companii energetice, potrivit Observator.

Ce se întâmplă în cazul unui șoc electric
„În cazul producerii unui soc electric, curentul electric poate acționa direct asupra inimii sau asupra sistemului nervos și concomitent asupra inimii și sistemului nervos. Drept urmare, moartea poate surveni datorita încetării funcționarii inimii, oprirea respirației sau acțiunii lor concomitente”, se arată într-un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Încetarea funcționarii inimii e cauzată de supraexcitarea acesteia de către tensiunea suplimentara aplicata, că urmare a trecerii curentului electric. În mușchiul inimii se induce permanent o diferență de potențial, care constituie stimulul necesar pentru fiecare contracție a ei. La trecerea curentului electric se aplica o tensiune suplimentară, un stimul neobișnuit, ce provoacă contractarea fibrelor mușchiului inimii. Aceasta contracție se adaugă contracțiilor inimii produse pe cale naturala – arată sursa citată.

Sub acțiunea directa și reflectată a curentului electric, contracțiile și destinderile fibrelor mușchiului inimii se produc dezordonat și asincron, cu o frecventa de câteva sute de ori pe minut, față de funcționarea normala a inimii cu 70 de bătăi pe minut, ceea ce duce , practic, la încetarea acțiunii de pompare și, deci, a circulației sângelui.

„Încetarea circulației sângelui are drept consecință moartea biologica după 3-5 minute a celulelor sensibile ale organismului. Fenomenul descris poarta denumirea de fibrilație și este practic echivalent cu încetarea funcționarii inimii”, arată raportul citat.

error: Content is protected !!