Cluj-Constanța cu trenurile Soarelui, trenuri directe la mare. Cât costă un bilet

Updated on iunie 15, 2024 Cluj-Constanța cu trenurile Soarelui, trenuri directe la mare. Cât costă un bilet 1

Trenurile Soarelui au intrat în circulație, astfel clujenii pot merge cu trenul mare și în Deltă. Trenurile pleacă zilnic din gara Cluj-Napoca. Compania anunţă că toate regiunile ţării vor fi conectate în această vară cu litoralul românesc şi că există 30 de trenuri directe, plus posibilitatea de conexiuni rapide din București Nord, prin intermediul trenurilor care circulă aproape din oră în oră pe ruta București Nord – Constanța și retur, scrie Adevarul.

Astfel, timp de trei luni, turiştii pot alege să ajungă în staţiunile aflate la Marea Neagră fie direct, dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie cu oprire în Bucureşti, după cum urmează:

* 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

* 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 dus/întors din București Nord (din care 9 trec și prin București Băneasa), 2 dus/întors numai din București Băneasa și unul dus/întors din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului.

De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Vă reamintim că toate trenurile InterRegio estivale au vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, precizează CFR Călători.

Trenurile care circulă pe distanţe lungi şi vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Cât costă o călătorie cu Trenurile Soarelui şi ce reduceri se oferă
Durata călătoriei cu trenul din București până în Constanța este de aproximativ 2 ore și 20 de minute și vor cicula la interval de o oră sau două. Biletu costă 78 de lei la clasa a doua, iar pentru clasa întăi călătorii au de plătit 115 lei.

Trenul Satu Mare – Mangalia face nu mai puţin de 19 ore şi zece minute, iar la clasa a doua biletul costă 188 lei. Există şi posibilitatea de a călători la cuşetă de şase locuri contra sumei de 240,05 lei.

Biletul Iaşi – Mangalia la clasa a doua este 141 lei, iar din Cluj-Napoca la Mangalia costă 166,5 lei, la aceeaşi clasă.

Dacă biletul este cumpărat din timp, dus-întors sau pentru mai multe persoane, există posibilitatea unor reduceri. Reduceri sunt oferite de CFR şi pentru biletele achiziţionate online, scrie Antena 3.

Astfel, călătorii pot beneficia de 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Vavgoane modernizate
Spre uimirea turiștilor, patru dintre vagoanele trenului sunt modernizate: cu scaune rabatabile precum cele din avion, aer condiționat și toalete ecologice, scrie Stirile Pro Tv.

Călător: “Este un upgrade total, avem aer condiționat, este curățenie. Am avut experiențe în care am a transpirat, era să murim de căldură”.

Călător: “Am rămas uimiți. E spațiu. Și curat. În primul rând curat asta ne a plăcut cel mai mult. Păcat ca nu toate vogoanele sunt la fel, dar măcar ne obișnuim și cu acesta”.

error: Content is protected !!