O nouă investiție uriașă în Cluj. Se construiește o fabrică de aproape 1 miliard de lei

Updated on iunie 11, 2024 O nouă investiție uriașă în Cluj. Se construiește o fabrică de aproape 1 miliard de lei 1

Grupul austriac Lasselsberger pregătește o investiție importantă în Cluj, iar pentru asta acționarii companiei vor băga adânc mâna în buzunar. Investiția totală este estimată la 823 de milioane de lei.

Este vorba despre o nouă investiție de la zero în localitatea Săndulești din județul Cluj. Valoarea investiției ajunge la 823 de milioane de lei, iar acționarii austrieci au pregătit și o cerere de finanțare prin programul naţional de construcţii, în baza Legii 39/2024.

Statul român va contribui cu peste 100 de milioane de lei
Astfel, cei de la Lasselsberger ar urma să obțină din partea statului român o finanțare importantă de aproximativ 25 de milioane de euro (133 de milioane de lei). În schimb, investitorii se obligă să asigure cheltuielile de operare şi de întreţinere a investiţiei după finalizarea proiectului. Practic, austriecii garantează că, în schimbul acestui sprijin, vor asigura finanțare timp cel puţin 5 ani după expirarea duratei de implementare a proiectului, dar şi fonduri pentru orice alte cheltuieli neprevăzute, informează adevarul.ro.

Din România, grupul austriac exportă deja în Europa produsele fabricate în vestul țării, la Cluj, iar investiția anterioară în fabrica Sanex s-a dovedit extrem de profitabilă pentru acționarii Lasselsberger.

De altfel, recent ei au vândut un teren situat în nordul orașului Cluj-Napoca. Sud-africanii de la MAS Real Estate au cumpărat terenul pentru o sumă pe care nu au făcut-o publică, însă se știe că terenurile din Cluj-Napoca sunt de departe cele mai scumpe din țară. În acest oraș, sud-africanii au în plan dezvoltarea unui proiect mixt, cu spații de birouri, apartamente și un mall.

Dacă centrul comercial va avea 73.000 mp, clădirile de birouri și blocurile ar urma să ocupe alți 49.200 mp. În total, proiectul va aduce în plus aproximativ 1.500 de apartamente.

error: Content is protected !!