Țara în care românii își iau casă cu teren pentru 7.000 de euro: „Un preț normal, atrăgător. Cum să nu pleci din țară?”

Updated on iunie 10, 2024 Țara în care românii își iau casă cu teren pentru 7.000 de euro: „Un preț normal, atrăgător. Cum să nu pleci din țară?” 1
(Foto ilustrativ)

Românii din vestul țării, dar mai nou chiar și cei din Moldova sau Dobrogea, pun ochii pe case aflate în Ungaria la granița cu România. Prețurile sunt mici, iar condițiile sunt foarte bune, fără a mai pune la socoteală că unii români cumpără case aici pe care le transformă în pensiuni, pentru a profita de faptul că zona e luată cu asalt de turiști de pe întreg continentul care vin să profite de apele termale.

„Vând casă în Ungaria la prețul de 7.000 euro. Două camere, bucătarie, anexe și terenul de 1.830 mp”, e doar unul dintre sutele de anunțuri de pe un grup de Facebook unde sunt postate oferte la case din toată Europa, informează Adevarul.

Reacțiile oamenilor au fost prompte, iar cei mai mulți l-au întrebat în ce sat se află. „E în Kotegyan, primul sat dupa vama Salonta”, a explicat autorul postării. „Nu este departe de Oradea”, a mai adăugat el.

„Un preț normal, atrăgător… Cum să nu pleci din țară?”, a remarcat cineva. „Nu neapărat să pleci. Eu, de exemplu, am două case de vacanță în Ungaria”, a comentat altul.

„Mi se pare destul de ieftin în Ungaria să cumperi o casă de vacanță. întrebarea este ce se poate face acolo în vacanță, ce este în zonă. Sunt băi termale sau altceva?”, a întrebat o doamnă. „Băi termale, apă caldă, liniște și relaxare”, a venit prompt răspunsul. „Atunci se merită”, a comentat aceeași doamnă.

Țara în care românii își iau casă cu teren pentru 7.000 de euro: „Un preț normal, atrăgător. Cum să nu pleci din țară?” 2
(Casa care se vinde cu 7.000 de euro la câțiva kilometri de granița cu România)

„În Ungaria dacă nu îți repari gardul sau tunzi iarba sunt amenzi de nu-ți mai trebuie. Nu merită nici gratis”, a comentat altul. „Și ce e rău în asta? Vrem țară civilizată și curată, atunci să fim așa”, i-a răspuns un internaut.

„În România așa ceva nu găsești O vinzi repede la banii ăstia”, a observat altul. „Cum 7.000 de euro? Așa ceva în România costa 50.000 de euro minim!”, a comentat altcineva. „Și așa li se pare scump”, a intervenit autorul postării inițiale. „Cum scump? Un teren păpădit de 500 m la 20 km de București costă 20.000-30.000 de euro minim!”, a punctat cineva.

„Orice s-ar spune, ungurii sunt oameni gospodari. Am văzut niște case într-un sat, fără gard între ele, fiecare cu grădină, o liniște deplină… raiul pe pământ!”, a spus un alt internaut.

Cât ar costa la noi
Spre comparație, pentru o casă la circa 50 de kilometri de Cluj, fără canalizare, în Fildu de Jos, judeţul Sălaj, proprietarii cereau 135.000 de euro. Și nu e un caz singular. O casă bătrânească aflată la 50 de kilometri de Cluj, în orașul Gherla, a ajuns să coste mai mult decât una situată în cunoscutul district Anfield, în Liverpool. Proprietara casei cerea 160.000 de euro, deși a recunoscut că vechiul imobil necesită renovare. Astfel, în realitate cumpărătorul va scoate din buzunar și mai mulți bani.

error: Content is protected !!