Patru tineri s-au pus pe furat pe șantierul primului drum expres din Cluj. Goleau utilajele de motorină

Updated on mai 24, 2024

Patru tineri s-au pus pe furat pe șantierul primului drum expres din Cluj. Goleau utilajele de motorină 1

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore după ce au fost depistați furând motorină de pe utilajele de pe șantierul drumului expres A3 – DN1, din județul Cluj. Se pare că indivizii, împreună cu alți doi complici, acționau pe timp de noapte, profitând de lipsa personalului de pe șantier, pentru a goli rezervoarele utilajelor de motorină.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au reușit să recupereze o sumă de 25.000 de lei, patru telefoane mobile, dar și 20 de litri de motorină provenită din furt. Dintre cei patru indivizi implicați, doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi cercetați penal pentru furt calificat.

“În data de 23 mai a.c. polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda, cu sprijinul unei grupe de intervenții din cadrul I.J.J. Cluj – Detașamentul 4 Turda, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 9 ordonanțe de percheziție a unor vehicule, în comunele Tureni și Petreștii de Jos, la locuințele a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, în cadrul unor cauze penale ce vizează infracțiuni de furt calificat.

Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști a reieșit că, în perioada februarie – mai 2024, cele 4 persoane ar fi sustras, pe timp de noapte și în mod independent, cantități de motorină din rezervoarele unor utilaje amplasate pe un șantier din proximitatea A3 – DN1, precum și alte scule și chei pentru utilaje, cauzând un prejudiciu total de peste 25.000 de lei. Astfel, în cadrul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 25.450 de lei și 350 de euro, 4 telefoane mobile, 20 de litri de motorină, precum și alte bunuri de interes în cauză.

Ca urmare a concretizării materialului probator, pe numele a doi bărbați, de 25 și 31 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore”, au transmis autorităţile din Cluj.

Cercetările sunt derulate în continuare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, pentru dispunerea tuturor măsurilor legale, sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

error: Content is protected !!