(Video) Castelul Templul Cavalerilor, aflat la o oră de Cluj. Este vechi de 700 de ani se afla într-o rezervație naturală superbă

Updated on mai 15, 2024 (Video) Castelul Templul Cavalerilor, aflat la o oră de Cluj. Este vechi de 700 de ani se afla într-o rezervație naturală superbă 1

Castelul Templul Cavalerilor are o vechime de aproape 700 de ani, fiind cumpărat în anii ‘90 la o licitație și, ulterior, transformat în hotel. Castelul se află în Comuna Livezile din Alba-Iulia. Zona unde se află castelul este ideală pentru drumeţii şi pentru excursii la Cheile Turzii, Salina Turda, Peştera Scărişoara, Cetatea Colţeşti și Mănăstirea Râmeţ, scrie spynews.

Acesta a fost refăcut de către medicul Florin Rusu din Brașov, care l-a cumpărat în urmă cu mulți ani. Castelul a devenit un punct de atracție în zona Munților Trascău, iar priveliștea de la ferestrele acestuia este răvășitoare. Castelul a fost construit inițial de un nobil din zonă, apoi a devenit cazarmă militară. Chiar și Regele Mihai al României a stat o perioadă din armată la castelul din Trascău, iar în zilele noastre a fost vândut la o licitație.

Castelul este amenajat în interior în stil medieval, iar cele douăzeci de camere incluse în prezent în circuitul turistic diferă prin configurație și design, astfel că atmosfera te poate duce în timp cu câteva sute de ani, În castel predomină piatra și lemnul masiv, iar unele camere au paturi tip baldachin.

În viitor va exista și o piscină acoperită, care deja este prinsă în amenajare, chiar lângă terasa castelului, dar vor fi date circuitului turistic și alte camere, relatează povestidecalatorie.ro

În apropierea Cheilor Vălișoarei se află câteva obiective de interes istoric, cultural și turistic. Printre acestea se numără Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Livezile care a fost construită acum câteva secole, în anul 1611 și reprezintă un monument istoric. De-a lungul timpului lăcașul de cult a suferit atât modificări, cât și distrugeri, iar la 1848 a fost chiar incendiat, scrie Monitorul de Cluj.

O altă atracție turistică este Schitul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Livezile care a fost înființat în anul 1995, sființit în anul 2000, și are o biserică de lemn în formă de cruce. Acesta are pridvor deschis și turlă deasupra pronaosului.

Un monument istoric impresionant este Cetatea Trascăului. Aflată la puțin peste 60 de kilometri de Cluj-Napoca, Cetatea Trascăului, cunoscută și sub numele de Cetatea Colțești, oferă unul dintre cele mai captivante peisaje din Transilvania, bogată în istorie, dar mai ales în legende lăsate moștenire din generație în generație. A fost ridicată spre finalul secolului XIII, de familia Toroczkai, după invazia nimicitoare a tătarilor (1241), în urma căreia s-au produs pagube însemnate în zonă. Ea a fost construită ca cetate locuibilă și de refugiu.

error: Content is protected !!