Un nou val de concedieri în masă la Cluj. 136 de oameni dați afară de la Gameloft

Updated on mai 15, 2024 Un nou val de concedieri în masă la Cluj. 136 de oameni dați afară de la Gameloft 1

Un val de concedieri lovește din plin industria IT din Cluj, odată cu anunțul închiderii studioului local Gameloft. Informația a fost confirmată de un angajat al companiei prin intermediul unei scrisori trimise către Doru Șupeală, dezvăluind detaliile ședinței interne din 13 mai 2024.

Astfel, 136de angajați vor fi afectați de această decizie, urmând a primi preavizele pe 10 iunie 2024. Ultima zi de lucru la Gameloft Cluj va fi 10 iulie 2024.

„In calitate de angajat la firma Gameloft Cluj, am vrut doar sa va dau de stire ca pe data 13 Mai 2024, in urma unul meeting intern cu toti angajatii de la studioul din Cluj-Napoca, am fost anuntati ca studioul se va inchide definitiv, la decizia sediului central si Vivendi.  Pe data de 10 Iunie vom primi preavizele, iar pe data de 10 Iulie va fi ultima zi de lucru pentru 200+ angajati. Puteti contacta si Gameloft Cluj pentru a confirma informatiile.

Va scriu acest articol deoarece pentru multi o sa fie foarte greu sa ne gasim joburi, din moment ce acum 1 an s-au facut angajari masive si multi nici macar 1 an nu au in firma. Meritam ca celelalte companii sa stie ca nu plecam de buna voie, ci studioul se inchide”, a transmis angajatul.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Gameloft, într-o poziție oficială transmisă Ziua de Cluj.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piete în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”.

Gameloft SE este o companie franceză producătoare de jocuri, înființată în anul 1999. Compania are studiouri de producție în SUA, Canada, Franța, Mexic, România, China, Japonia, Italia și Bulgaria. Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999. Centrul din Cluj a fost inaugurat în august 2010.

error: Content is protected !!