Ioan Ovidiu Sabău, în audiență la primarul Emil Boc. I-a promis o echipă studențească, tânără, fără Nistor și Chipciu

Updated on mai 15, 2024 Ioan Ovidiu Sabău, în audiență la primarul Emil Boc. I-a promis o echipă studențească, tânără, fără Nistor și Chipciu 1

Ovidiu Sabău, antrenorul echipei de pe Someș, a pornit „revoluția” la Universitatea Cluj și nu i-ar mai vrea la echipă pe Dan Nistor și pe Alex Chipciu. În total, cinci nume ar fi pe această listă a tehnicianului: Mitrea, Vali Gheorghe, Chipciu, Roger și Dan Nistor.

Potrivit surselor ProSport, Sabău ar fi mers direct în audiență la primarul Emil Boc. Acestuia i-ar fi promis, dacă i se dă încredere, o echipă studențească, tânără, fără vedetele actuale.

Primarul și-a dat pe loc acordul și a ordonat conducătorilor de la club să-i prelungească angajamentul lui Ovidiu Sabău. Practic, Sabău și-a „lucrat” conducătorii de la grupare care execută ordinele edilului în funcție și vor trece la curățenia generală. Deja despre Alex Chipiciu se vorbește că se întoarce la FCSB, iar Dan Nistor are mai multe oferte.

Lucrurile nu sunt încă clare la Universitatea. Gigi Becali așteaptă o revenire a lui Alex Chipciu la FCSB, însă conducătorul Universității Cluj susține că nu se pune problema ca internaționalul român să plece. Radu Constantea a subliniat că Alex Chipciu mai are un an de contract cu „U” Cluj, grupare care speră să joace în cupele europene în sezonul viitor.

„Noi mai avem cel puțin un meci în acest sezon, nu discutăm despre jucători care vin sau pleacă. Alex Chipciu este căpitanul nostru și mai are un an de contract. Chipciu a avut până acum un sezon foarte bun și cred că are o șansă reală să ajungă și la Campionatul European. Deci, nu se pune problema să plece”, a spus Radu Constantea, pentru ProSport.

Gigi Becali a subliniat că Alex Chipciu este pe lista roș-albaștrilor, care forțează accesul în grupele Champions League sub comanda cuplului Charalambous – Pintilii.

„Este posibil să vină Chipciu pentru postul de fundaș dreapta. El este un jucător de experiență, am nevoie de astfel de fotbaliști”, a recunoscut patronul de la FCSB.

După ce s-a tot vehiculat că Alex Chipciu și Dan Nistor nu ar mai fi doriți din sezonul viitor la „U”, mijlocașul „șepcilor roșii” a spus că nu ar fi nicio problemă dacă s-ar întâmpla asta. Nistor a explicat că își poate rezilia contractul oricând fără să ducă grija zilei de mâine deoarece e convins că își va găsi repede altă echipă la care să meargă.

„Noi ne doream locul opt, multă lumea a discutat că se fac jocuri de culise, s-a dovedit că nu e aşa. Că fotbalul românesc nu e aşa de pricinos cum zic alţii, că ne dăm la o parte, că nu ştiu ce blaturi facem. Că nu ştiu ce prostii se fac. Ştiu ce zic, aţi văzut şi dumneavoastră anumite titluri date prin ziare… antrenori daţi afară, noi suntem dinozauri, 7-8 inşi daţi afară.

Repet încă o dată, echipa asta nu stă în Nistor, eu nu stau pentru acest contract. Dacă mâine clubul nu va dori să se bazeze pe serviciile mele ridic mâna, nu am nevoie de niciun ban, reziliez pe cale amiabilă. Nu îmi trebuie absolut niciun ban, repet!

Am o vârstă destul de înaintată pentru unii, eu mă simt foarte bine, sunt la a doua tinereţe. Mâine dacă plec de la această echipă, îmi găsesc echipă. Nu duc grija zilei de mâine, am cu ce să îmi cresc copilul.

Dinamo şi Botoşani la baraj, Iaşi s-a salvat… surprize, surprize! Dumneavoastră aţi văzut meciurile, eu nu pot să îmi dau cu părerea. Dinamo a pierdut foarte multe meciuri în ultimele minute.

Sper să îşi fi apărat corect şansele. Eu, tot ce a depins de mine am făcut, mi-am ajutat echipa să câştige. Cu siguranţă şi noi, dacă pierdeam cu Dinamo, toată lumea ne acuza că am fost blatişti.

Şi noi am avut o primă foarte importantă. Să vă spun adevărul, dacă prindeam locul opt aveam foarte mulţi bani. Din pacate nu am reuşit. E normal să îţi joci şansa corect, avem familii, copii. Pentru play-off nu mai zic prima, că mă ia capul! Ăsta este fotbalul”, a declarat Dan Nistor.

error: Content is protected !!