(Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri

Updated on mai 15, 2024 (Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri 1

Consiliul Județean Alba a anunțat, marți, că a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru baza de agrement a Băilor Sărate de la Ocnișoara. ”Acest demers vine ca o completare firească a succesului proiectului de amenajare a bazei de tratament și agrement din Ocna Mureș, evidențiind viziunea noastră asupra dezvoltării durabile și a promovării potențialului turistic al județului.

Prin amplasamentul său într-o zonă de dealuri cu peisaje deosebite și resurse naturale, Băile Sărate Ocnișoara promit să devină un punct de atracție pentru turiștii din întreaga țară. Această inițiativă va revitaliza zona și va aduce oportunități economice noi pentru comunitatea locală”, au transmis reprezentanții CJ Alba, citați de alba24.ro.

Termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi verificarea proiectului tehnic este de 5 luni. Lucrările trebuie realizate în 17 luni. Stațiunea va fi una accesibilă pentru clujeni, facilitată de proximitatea autostrăzii dintre cele două județe. Un drum din Cluj Napoca până la viitoarea stațiune va fi de aproximativ 1 oră și jumătate cu mașina.

(Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri 2

Se dorește realizarea unei baze de agrement în specificul arhitectural al zonei care să se integreze cu elementele naturale înconjurătoare. Funcțiunile întregului ansamblu vor fi conectate prin alei pietonale realizate din materiale ecologice integrate în cadrul natural existent.

Terenul pe care se intenționează construirea băilor sărate Ocnișoara este situat în vecinatatea drumului comunal DC14: DC13 – Odverem – Ocnișoara. Acesta are o suprafață de 26.367 mp.

Acolo a fost reamenajată o fântână veche de 200 de ani, din care localnicii iau apă sărată – zonă cunoscută ca ”la murătoare”, folosită pentru a îmbunătăţi calităţile bucatelor, dar și în scop medicinal, pentru tratarea unor boli, cum ar fi reumatismul.

Amenajarea presupune realizarea unor lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, amenajare zonă de picnic inclusiv contruirea unor pavilioane din lemn (tip filigorii). Vor fi două constructii din lemn (una pentru acces recepție și vestiare, iar cealaltă pentru alimentație publică, restaurant și bucătărie).

(Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri 3 (Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri 4 (Foto) O nouă stațiune la 1 oră și jumătate de Cluj Napoca. Lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri 5

Zona de recreere și divertisment va fi în partea de est a sitului. Aceasta va cuprinde lacul cu apă sărată deja existent care va fi reamenajat, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri (pentru relaxare) și un teren de volei pe nisip.

error: Content is protected !!