Bilka își construiește fabrică la Cluj pe un teren de aproape 20.000 de metri pătrați

Updated on mai 10, 2024 Bilka își construiește fabrică la Cluj pe un teren de aproape 20.000 de metri pătrați 1

Bilka va construi o fabrică nouă în satul Sânnicoară, comuna Apahida, județul Cluj. Proiectul a fost prezentat joi, 9 mai, în ședința Comisiei Tehnice de Urbanism și Arhitectură (CTATU) a Consiliului Județean Cluj, unde a primit aviz favorabil cu vot unanim din partea membrilor comisiei.

Fabrica va fi construită pe o suprafață totală de 19.136 de metri pătrați, formată din patru parcele. Conform prezentării făcute de arhitectul Cristian Cantor, reprezentantul proiectantului, obiectivul principal al proiectului este elaborarea unui plan urbanistic zonal care să reglementeze din punct de vedere urbanistic terenul, stabilind condițiile de construire, accesele, traseele circulațiilor auto și pietonale, precum și posibilitățile de realizare a infrastructurii necesare, informează media9.ro.

Deși proiectul a primit aviz favorabil, arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a formulat o obiecție legată de culoarea roșie prezentă în brandul companiei Bilka. El a considerat că aceasta nu se integrează armonios cu specificul local al zonei Apahidei și a recomandat proiectantului să o schimbe. De asemenea, Salanță s-a declarat împotriva utilizării țiglelor albastre pentru acoperișurile construcțiilor din mediul rural, o culoare specifică țiglelor metalice produse de Bilka și promovate intens în reclamele companiei.

Viitoarea fabrică se va învecina cu Parcul Nervia. Propunerile actualului proiect sunt următoarele: pe terenul studiat se dorește realizarea unei clădiri tip hală cu funcțiunea de depozitare cu spațiu administrativ aferent, amenajări exterioare totem publicitar și împrejmuire.

Pe parcelă vor fi amenajate aproximativ 100 de locuri de parcare conform RGU. Pentru staționarea autovehiculelor de transport marfă se vor prevedea 5 locuri de parcare, iar restul locurilor vor fi destinate angajaților și vizitatorilor.

error: Content is protected !!