Georgiana Lobonț, impresionată de Castelul Banffy din Răscruci: „Mi-am bucurat ochii văzând această BIJUTERIE ARHITECTURALĂ de o VALOARE URIAȘĂ”

Updated on aprilie 24, 2024 Georgiana Lobonț, impresionată de Castelul Banffy din Răscruci: „Mi-am bucurat ochii văzând această BIJUTERIE ARHITECTURALĂ de o VALOARE URIAȘĂ” 1

Georgiana Lobonț a anunțat că ca filmat o nouă melodie la Castelul Banffy din Răscruci, monument despre care spune că a impresionat-o profund.

Am filmat o nouă melodie la Castelul Banffy în Răscruci, jud.Cj! M-am simțit atât de bine…mi-am bucurat ochii văzând această BIJUTERIE ARHITECTURALĂ de o VALOARE URIAȘĂ.

Castelul a fost locuit de baronul Adam Bánffy, un pasionat al artei. Arta cu adevărat se vede prin toți porii acestei clădiri. Intrarea, casa scării, unele tavane și sufrageria sunt îmbrăcate în sculpturi din lemn masiv cu un design impresionant.
Am trecut de multe ori pe lângă castel și de când eram mică îmi doream să ajung să pot intra măcar în curte și să-l admir de afară. Apoi am crescut iar dorința mea s-a transmis și copiiilor mei…abia acum la 30 de ani am reușit să-mi îndemplinesc și acest vis de a vizita superbul Castel Banffy din Răscruci, com. Bonțida, jud.Cj.

Eu așa frumusețe nu am mai văzut!!!
Cel mai tare mă bucur că este la noi în țară această bijuterie, la noi în TRANSILVANIA și pe această cale vreau să îi felicit din tot sufletul pe ardelenii mei care au reușit să restaureze și să modernizeze un astfel de monument istoric unic!!!
Felicitări CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ și domnului președinte al consiliului județean Cluj, Alin Tișe.

Construcția datează din anul 1859. Reabilitarea obiectivului a durat mai bine de doi ani. Lucrările au fost finalizate în noiembrie 2023, în urma unei investiții totale de 11,5 milioane de euro.
În anul 1948, castelul a fost naționalizat, iar până în anul 2000 a funcționat ca școală specială. Odată redat circuitului turistic, castelul va putea fi folosit de către diverse organizații, ONG-uri sau entități private, prin închiriere pentru diverse evenimente. Acesta are o capacitate de până la 150 de persoane în interior.

Mulțumim pentru găzduire!!!”, a transmis cântăreața.

error: Content is protected !!