Copil de 2 ani supraviețuiește miraculos după cădere de la etajul 2 în Cluj-Napoca

Updated on aprilie 21, 2024 Copil de 2 ani supraviețuiește miraculos după cădere de la etajul 2 în Cluj-Napoca 1

Un băieţel de doi ani, din Cluj-Napoca, a căzut, ieri, pe fereastră, de la etajul 2. A avut noroc că o copertină i-a atenuat prăbuşirea şi a supravieţuit miraculos. Copilul era în casă cu mama sa, dar femeia, care este surdo-mută, n-a realizat ce s-a întâmplat. Sora mai mare a băiatului a dat fuga la vecini şi i-a rugat să sune la 112.

Accidentul a avut loc în timp ce mama gătea în bucătărie. Credea că băiatul de doi ani e în siguranţă, alături de sora lui. Femeia este surdo-mută şi nu şi-a dat seama ce se întâmplă în dormitorul celor mici. În cădere, băieţelul s-a lovit de o copertină, care i-a atenuat şocul. Între timp, surioara lui o anunţa pe mamă despre ce s-a întâmplat. Tot ea a fugit la vecini pentru a-i ruga să sune la 112. Ajutorul a ajuns în câteva minute la blocul aflat la marginea oraşului, informează observatornewsw.ro.

“La faţa locului au intervenit o autospecială şi un echipaj SMURD de tip Terapie Intensivă Mobilă care a acordat asistenţă medicală băiatului şi l-a transportat de urgenţă la spital”, a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt ISU Cluj. “Copilul este conştient, dar cu traumatism cranian cu risc crescut, cu contuzie toraco-abdominală. Nu necesită intervenţie neurochirurgicală în acest moment”, a precizat Daniela Dreghiciu, Spitalul de Copii Cluj.

„Din primele cercetări s-a stabilit că, dintr-un imobil situat la etajul 2, un minor în vârstă de 2 ani, care se afla într-o cameră nesupravegheat, la un moment dat s-ar fi urcat pe un corp de mobilier și ar fi căzut prin geamul de la cameră”, informează IPJ Cluj la solicitarea monitorulcj.ro

Băieţelul a rămas sub supraveghere la Terapie Intensivă. Vecinii familiei sunt încă în şoc. “Din cauza neatenţiei, câte nu se întâmplă! Şi asta duce la finaluri tragice şi neplăcute”, spune un vecin. “Doamne, eu şase nepoţi şi trei fete am avut, dar atâta grijă am avut de ele de Doamne fereşte! Nu făceam nimic, stăteam cu ele”, comentează o femeie.

Cazul aminteşte de o întâmplare din 2022. O fetiţă de 10 ani din Oradea, cu ambii părinţi surdo-muţi, şi-a salvat atunci fratele mai mic apelând la 112 când i s-a făcut rău. Persoanele cu deficienţe de auz sau vorbire au însă propriul număr pentru urgenţe – 113. Pot trimite aici un SMS în care să precizeze tipul urgenţei şi adresa la care au nevoie de ajutor. Accidentul de astăzi scoate în evidenţă un fenomen îngrijorător. Este al treilea copil care cade de la fereastră, doar luna aceasta.

error: Content is protected !!