Clujul, invadat din nou de tigrul de platan. Clujenii sunt disperați: “Sunt peste tot!!! Apar cu miile”

Updated on aprilie 17, 2024 Clujul, invadat din nou de tigrul de platan. Clujenii sunt disperați: "Sunt peste tot!!! Apar cu miile" 1

Tigrul platanului a invadat din nou Cluj Napoca. Tigrul platanului sau ploșnița dantelată este o insectă care a cunoscut o înmulțire fără precedent, în zona Clujului, înca din vara anului 2021.

Specialiștii spun cât de greu se scapă de insecte.
Adrian Ruicănescu, doctor cercetător: „Din păcate, nu putem să scăpăm prea ușor, fiind niște specii invazive care s-au acomodat în ambientul nostru și datorită faptului că există o predilecție a edililor de a planta acești platani în orașe, specia asta se va înmulți din ce în ce mai mult”.

Pe aplicaţia de sesizări mycluj.ro., oamenii fac apel la autorităţi să fie ajutaţi în ce priveşte invazia tigrilor de platan.
“Bună ziua! Vă rog frumos să încercaţi să rezolvati problema tigrilor de platani. Este doar Aprilie şi deja au apărut, sunt peste tot în oraş, şi nu poti ieşi fără să ai însecte pe tine şi să te ciupească. Nu mi se pare normal! Luaţi exemplul altor oraşe europene, au tăiat platanii, decât să îi înmulţească. Luaţi decizii şi din punct de vedere sanitar, nu doar politic, o zi bună!”

“Situaţie insuportabilă cauzată de către insectele de platan de pe Varianta malul Someşului, B.-dul 1 Dec. 1918. Nu se poate sta pe balcon, nu se pot întinde rufele, nu se poate aerisi, nu se pot deschide geamurile. În timpul zilei aceste insecte apar cu miile. Vă rog remedierea situaţiei existente, nu doar alegerile sunt primordiale. Aştept răspuns.”

“Este plin cartierul Mărăşti de ploşnite (mari, mici) şi nu se vede deloc. Să meargă vre-o maşină cu dezinsecţie. Nu se poate sta cu geamurile deschise!!!”, sunt câteva dintre sesizări.

„Chiar săptămâna viitoare avem programată o acțiune de combatere a acestor insecte”, spun reprezentanții primăriei pentru digi24.ro.

Mușcăturile insectelor pot fi destul de supărătoare.

Delia Ciucă, medic de familie: „Dacă ne înțeapă, atunci sigur că putem să utilizăm spray-uri care ne feresc de această senzație neplăcută de tip arsură”.

error: Content is protected !!