Cluj: Se demolează podul Garibaldi. Va fi construit un pod nou cu 60 de milioane de lei

Updated on aprilie 15, 2024 Cluj: Se demolează podul Garibaldi. Va fi construit un pod nou cu 60 de milioane de lei 1

Consilierii Locali ai municipiului Cluj-Napcoa au aprobat, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Pod peste râul Someșul Mic pe strada Giuseppe Garibaldi (Pod Garibaldi) în Municipiul Cluj-Napoca”.

Potrivit documentației, suma necesară pentru aceste lucrări este de 60,6 milioane de lei. După aprobarea proiectului, urmează ca lucrările de modernizare să fie scoase la licitație publică. Noutatea proiectului este că podul va fi demolat și se va construi unul nou, informează Ziua de Cluj.

Podul are o înălțime 22 de metri și va asigura următoarele funcțiuni: două benzi de circulație auto de 3 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri, două piste pentru bicicliști și două trotuare pietonale. În cadrul proiectului vor fi amenajate strada Uzinei Electrice și strada Giuseppe Garibaldi.

În cadrul proiectului, podul existent va fi demolat, iar albia din zonă va fi amenajată. De asemenea va fi transplantat un arbore, însă vor fi plantați alți 21. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la aproximativ șase luni, finanțarea fiind asigurată din fonduri locale și alte surse.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 de voturi „pentru”.

Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. În 2019, proiectul de modernizare a fost scos la licitație de patru ori, însă nicio firmă nu a depus oferte. Astfel, municipalitatea a decis să actualizeze documentația aferentă proiectului. Dacă în 2014 se estima că reabilitarea Podului Garibaldi costă 4,9 milioane lei, în 2017 valoarea totală a investiţiei a crescut la 7,1 milioane lei, iar valoarea totală a investiției a ajuns în ianuarie 2019 la 8,7 milioane lei fără TVA (1,8 milioane euro).

error: Content is protected !!