Alex Chipciu impresionat de Cluj. „Într-o zi spun că mă stabilesc la București, în altă zi, la Cluj! Oferă lucruri diferite. Nebunie, agitație versus familie, oraș verde”

Updated on aprilie 15, 2024 Alex Chipciu impresionat de Cluj. „Într-o zi spun că mă stabilesc la București, în altă zi, la Cluj! Oferă lucruri diferite. Nebunie, agitație versus familie, oraș verde” 1

Alex Chipciu a ajuns la CFR Cluj apoi la Universitatea Cluj și spune că nu ar mai pleca din Cluj. Fundaș dreapta și stânga, inter sau extremă, Chipciu evoluează cu mândrie pentru alb-negri, iar relația lui cu fanii Universității este una specială.

Mă entuziasmează și mă surprind mereu suporterii Universității, chiar fără să-i perii! Ca să înțeleagă toată lumea, în Cluj toată lumea e cu “U”. Cu stegulețe, fanioane în mașini, e simbolul Transilvaniei și al românilor din Transilvania! Să nu uităm că au refuzat să joace în campionatul maghiar.

Doar prin suporteri a trăit clubul. Și trăiește în continuare. Pentru că nu au fost performanțe ieșite din comun, dar suporterii au fost peste performanțe. Pasiunea asta, să cânți, să fii mereu alături de echipă, e rar de găsit! Episoade am zi de zi. Uite, azi eram cu una din fete în mașină și, în trafic, mi-a strigat cineva din altă mașină: “Ești un băiat fain, cel mai bun băiat!”. I-am zis fetiței apoi: “Dar de unde o ști că sunt cel mai bun băiat? Poate că sunt cel mai rău!” Hahaha!”, a declarat Alex Chipciu pentru prosport.ro.

Nu doar atmosfera din jurul echipei îl impresionează pe Chipciu, ci și frumusețea orașului: „Am fost privilegiat, pe bună dreptate, să joc și să locuiesc în așa orașe frumoase! Să debutez în prima ligă la Brașov, un oraș fabulos, apoi să merg în capitala României, București. A urmat Bruxelles, capitala Europei, după care Praga, oraș de poveste! Cluj-Napoca acum, incredibil!

Brașovul cred că o să se dezvolte dacă apare aeroportul. E fabulos, are munți, tot ce vrei, dar dezvoltarea a fost greoaie încă de când jucam eu acolo. Viața de tânăr era frumoasă, dar cred că orașul s-a dus puțin în jos apoi. La București se întâmplă toate lucrurile, e senzația mea, dar e agitație foarte mare și, ca viață de familie, Cluj-Napoca mi se pare pe primul loc. Și eu oscilez între acestea două. Într-o zi spun că mă stabilesc la București, în altă zi, la Cluj! Oferă lucruri diferite. Nebunie, agitație versus familie, oraș verde”.

Alex Chipciu a dezvăluit meciul care i-a afectat cariera lui Laurențiu Reghecampf: „L-a tras înapoi!”
Alex Chipciu a dezvăluit motivul pentru care Laurențiu Reghecampf nu a reușit să aibă o carieră pe măsura așteptărilor după trofeele cucerite cu FCSB. Un meci-cheie a fost adus în discuție, scrie playsport.ro.
Cei doi au colaborat chiar la formația din Berceni, iar mijlocașul era o piesă de bază în acel angrenaj. Se întâmpla în 2012-2014, respectiv 2015-2017.

Chestionat despre situația fostului său tehnician, Chipciu a adus în discuție finala Ligii Campionilor Asiei din 2014, pierdută de Al Hilal în fața formației australiene Western Sidney Wanderers. A făcut diferența un singur gol, înscris în manșa tur.

Traiectoria lui a fost bună, poate că unii însă își imaginau că va ajunge să antreneze direct în Germania. Să nu uităm că sunt foarte puțini români care antrenează în fotbalul vestic. Îți trebuie acces la impresari, directori sportivi, președinți… Greu!

Cred că finala Ligii Campionilor Asiei, când a dominat categoric adversarul și putea să câștige trofeul, dar n-a făcut-o, l-a tras puțin înapoi. Putea să rămână mai mult timp în circuitul echipelor de top din zona asiatică. Dar e un antrenor pe care l-am avut și îl am la inimă. Pe mine m-a influențat enorm, dacă nu l-aș fi întâlnit la acel moment, să îmi dea acea nebunie, poate nu aș fi realizat nici eu atâtea în carieră.

Nebunia lui ne-a făcut să credem că putem bate Ajax și Chelsea! Și, sincer, Craiova cu el antrenor mi s-a părut că joacă un fotbal fabulos! Eram atunci la CFR Cluj și mi s-a părut cea mai bună echipă a Craiovei din ultimii ani”, a declarat Alex Chipciu pentru prosport.ro.

error: Content is protected !!