Al patrulea descălecat! GSP anunță că Dan Petrescu s-a înțeles cu Nelu Varga și revine la CFR Cluj

Updated on aprilie 8, 2024 Al patrulea descălecat! GSP anunță că Dan Petrescu s-a înțeles cu Nelu Varga și revine la CFR Cluj 1

Triumful din Giulești ar putea rămâne însă singura partidă a „interimarului” Ovidiu Hoban pe banca ardelenilor. Din informațiile Gazetei Sporturilor, patronul Ioan Varga s-a înțeles în toate privințele cu Dan Petrescu și-l așteaptă să revină din Coreea de Sud pentru a-i încredința echipa. Următorul meci al „feroviarilor” este acasă, cu FCSB.

„Bursucul” a demisionat de la Jeonbuk după o serie de 8 meciuri fără victorie în toate competițiile sezonului. El a lăsat echipa pe ultimul loc în campionatul Coreei de Sud, cu 3 puncte după primele 5 etape.

Antrenorul român a oferit ulterior și o primă reacție. El a spus că pleacă împăcat din Coreea de Sud și a precizat faptul că va rămâne un fan al echipei, indiferent de experiența care va urma.

„A fost o perioadă extraordinară alături de cei mai buni jucători şi fani la cea mai bună echipă din Asia. Voi prețui experienţa, timpul şi dragostea pentru echipă şi voi continua să o susţin pe Jeonbuk Hyundai când mă voi întoarce în ţara mea natală. Vă mulţumesc din nou”, a declarat Dan Petrescu, conform sud-coreenilor.

CFR a câștigat 4 titluri de campioană a României cu Dan Petrescu pe bancă. El a părăsit clubul vara trecută, cu destinația Coreea de Sud, și se întoarce după nici măcar un an. Petrescu a fost desemnat antrenorului anului – în 2008, 2009, 2011, 2019, 2022.

Rezultatele lui Dan Petrescu la Jeonbuk
“Bursucul” a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu formația din Coreea de Sud, pe 9 iunie 2023. Atunci, Jeonbuk era pe locul 7 în K-League 1, dar românul a reușit să o califice în play-off, de pe locul 4. Ulterior, Jeonbuk a încheiat play-off-ul tot pe 4.

În Cupa Coreei de Sud, Petrescu a calificat-o pe Jeonbuk până în finală, însă a cedat în fața celor de la Pohang, scor 2-4.

Sezonul actual din Coreea de Sud a început pe 1 martie, iar după primele cinci etape Jeonbuk se află pe ultimul loc, cu doar trei puncte și nicio victorie.

În total, Petrescu a condus-o pe Jeonbuk în 38 de meciuri, cu o medie de 1,47 puncte per meci.

error: Content is protected !!