De ce a primit Mutu doar 5.000 de lei salariu pentru cele 2 luni petrecute pe banca CFR-ului

Updated on aprilie 4, 2024 De ce a primit Mutu doar 5.000 de lei salariu pentru cele 2 luni petrecute pe banca CFR-ului 1

Adrian Mutu (45 de ani) a rezistat doar două luni ca antrenor la CFR Cluj. Mai exact, a muncit 70 de zile la clubul ardelean, din 24 ianuarie, până pe 2 aprilie, iar în a 71-a zi de mandat a decis să-și dea demisia, din cauza eșecului de la Corvinul Hunedoara, 0-4 în sferturile Cupei României.

Umilința trăită la Hunedoara a fost atât de mare încât Adrian Mutu a decis să plece, dar și să renunțe la banii pe care îi avea de primit de la CFR Cluj! Concret, antrenorul nu și-a primit salariile pe lunile februarie și martie, o sumă totală de 30.000 de euro, și nici nu le va mai încasa.

Potrivit Fanatik, în discuțiile purtate de Adrian Mutu cu patronul Ioan Varga, antrenorul a transmis că renunță la bani și că are doar pretenția ca oamenii din staff-ul său să fie plătiți. În total, pentru mandatul la CFR Cluj, Adrian Mutu a fost plătit cu doar 5.000 de lei, salariul pentru cele câteva zile din ianuarie în care a muncit, anunță sursa citată.

CFR Cluj a anunțat, la scurt timp după oficializarea despărțirii de Adrian Mutu, că echipa va fi condusă de ”staff-ul tehnic din cadrul clubului”, fără să prezinte, însă, numele antrenorilor.

”Momentele tensionate ne arată, de fiecare dată, că suntem puternici și că avem capacitatea de a ne ridica. Am reușit în trecut, vom reuși ca și acum să ducem mai departe spiritul alb vișiniu! Un episod nefericit nu reprezintă o bătălie complet pierdută! Vom munci, ne vom replia și vom continua lupta pe care acest play-off o impune!

Așadar, în perioada următoare, interimatul pe banca echipei noastre va fi asigurat de staff-ul tehnic din cadrul clubului”, a anunțat clubul CFR Cluj.

George Țucudean: ”Ce vină are antrenorul că jucătorii au fost slabi?”
George Țucudean s-a retras din fotbal chiar la CFR Cluj, în vara anului 2020, din cauza problemelor la inimă. Acesta a jucat nu mai puțin de 62 de partide pentru gruparea din Gruia. În această perioadă, fostul atacant a marcat 27 de goluri și a pasat decisiv de șase ori.

Întrebat în legătură cu plecarea lui Mutu de la echipă, Țucudean a fost dezamăgit de atitudinea jucătorilor și de gestul lui Tacthsidis, care a fost eliminat în debutul meciului. Fostul atacant din Gruia pune pe seama acestor lucruri înfrângerea la scor.

”Din experiență, pot să spun că probabil au tratat cu superficialitate meciul. I-au luat de sus. Au avut ghinionul să ia roșu atunci. E clar că se destabilizează puțin treburile. Dar nu mă gândeam să piardă. Când te conduc cu 1-0, 2-0, e foarte greu să revii de la scorurile astea, mai ales că ai un jucător în minus. Dar nu scuză atitudinea jucătorilor. Ce vină are antrenorul că jucătorii au fost slabi? Sunt jucători cu nume, foarte importanți.

Antrenorul suferă și e primul care renunță, cum s-a întâmplat în cazul ăsta, dar nu știu dacă asta o să rezolve problemele, pentru că, până la urmă, nu antrenorul a jucat. Atitudinea a făcut diferența. Inevitabil apare relaxarea asta, mai ales când joci cu o echipă de liga a 2-a, dar, dacă ești profesionist și știi ce ai de făcut, cu greu poate să te bată o echipă de liga a 2-a. Dar uite că se întâmplă și surprize.

Sincer, și eu plecam în locul lui Mutu. Asta e viața. Antrenorul este primul sacrificat, pentru că nu poți să schimbi 22 de jucători. Oricare antrenor, dacă era în locul lui, cred că era la fel de supărat. Acum, să nu luăm din meritele celor de la Corvinul, pentru că au jucat foarte bine”, a declarat George Țucudean, citat de digisport.ro.

error: Content is protected !!