Licitație suspendată din nou pentru Drumul Expres așteptat de toți clujenii, exact în ziua depunerii ofertelor

Updated on aprilie 3, 2024 Licitație suspendată din nou pentru Drumul Expres așteptat de toți clujenii, exact în ziua depunerii ofertelor 1

CNAIR a suspendat marți, 2 aprilie 2024 licitația pentru proiectarea preliminară a Drumului Expres Cluj Napoca-Dej exact în ziua depunerii ofertelor. Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost suspendată ca urmare a solicitărilor de clarificare pe care le-au transmis firmele de proiectare, conform datelor Economedia.

Procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare preliminară a fost lansată în 21 februarie 2024 și avea termen de depunere 2 aprilie 2024. În prezent, CNAIR are suspendate licitații pentru trei proiecte majore (etapa proiectare preliminară) : lotul 4 al Autostrăzii Sudului (a doua licitație), Drumul Expres Satu Mare-Oar și DEx Cluj-Dej.

Reamintim că licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej a mai fost lansat în 2021, când patru asocieri de companii depuseseră oferte. ,,Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Cluj – Dej, in conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini si ale legislatiei in domeniu” -SEAP.

Contractul are o valoare cuprinsă între 28 și 33 milioane lei, cu 40 % pentru prețul ofertei.

Durata contractului este de 21 de luni, cu 18 luni pentru studiul de fezabilitate. Drumul Expres va asigura legătura între A 3 Autostrada Transilvania și Autostrada Nordului Baia Mare-Dej-Bistrița-Suceava.

Mobilizare bună pe Drumul Expres de la Tureni
Lucrările la Drumul Expres care va asigura legătura dintre A3 şi DN1 (Tureni, judeţul Cluj) au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, iar finalizarea acestora este prevăzută pentru anul 2025, a anunţat, marţi seara, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

„Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres care va asigura legătura dintre A3 şi DN1 (Tureni, judeţul Cluj)! La ora actuală, asocierea de constructori români şi spanioli lucrează la terasamente, consolidări, poduri şi pasaje, dar şi la relocarea unor reţelele de utilităţi”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook. El a subliniat că Asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras PublicaS Y Regadios SA – CON-A Operations SRL are la dispoziţie 18 luni şi 562,6 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea construcţiei celor 5 km ai acestui drum expres, dar şi a bretelelor (cu lungimi de 5,2 km şi 2,74 km) care asigură accesul în A3 şi DN1 prin noduri rutiere, transmite Agerpres.

error: Content is protected !!