Salarii la Lidl și Carrefour: De la începuturi modeste la peste 3000 de lei lunar! Cât câștigă casierii și lucrătorii comerciali din cele mai populare lanțuri de magazine!

Updated on aprilie 2, 2024 Salarii la Lidl și Carrefour: De la începuturi modeste la peste 3000 de lei lunar! Cât câștigă casierii și lucrătorii comerciali din cele mai populare lanțuri de magazine! 1

Majoritatea retailerilor străini ţin secrete salariile pe care le acordă angajaţilor, deşi tot mai multe firme mari se îndreaptă către transparentizarea câştigurilor. Ziarul Financiar a încercat să afle care sunt salariile pe care actorii din comerţul modern le plătesc, iar asta în condiţiile în care aceste reţele se numără printre cei mai mari angajatori din economie.

Fiecare dintre cele nouă lanţuri are pe ştatele de plată mii sau chiar zeci de mii de salariaţi. Cei mai mulţi dintre aceştia lucrează pe poziţii de casieri sau lucrători comerciali, posturi care, istoric, sunt cunoscute a fi printre cel mai prost plătite din economie, alături de cele din producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi de cele din HoReCa.

ZF a trimis solicitări privind politica salarială către toţi cei nouă actori din comerţul modern, respectiv Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Metro, Selgros şi Penny. Salariul minim net pe companie a fost comunicat doar de Lidl şi Carrefour, în timp ce reprezentanţii Penny au transmis venitul minim net, care cuprinde pe lângă salariu şi bonurile de masă şi alte bonusuri. Oficialii Kaufland şi cei ai Profi nu au comunicat valori, iar cei ai Auchan, Mega Image, Metro şi Selgros nu au răspuns solicitării ZF.

Informaţiile adunate însă relevă că salariul minim net în comerţul modern porneşte de la minimul pe economie (2.079 de lei) şi ajunge la aproape 3.000 de lei pe lună.

Potrivit undelucram.ro, un casier cu experiență de 6 ani câștigă la Lidl 3.300 de lei, în timp ce salariul unui casier fără experiență începe de la 2.300 de lei. La Carrefour, un casier/lucrător comercial cu o experiență de 4 ani câștigă 1950 de lei.

Ce conțin cârnații sticks Pikok de la Lidl
Lidl pune la dispoziția clienților numeroase produse alimentare. Din acest motiv, românii preferă să-și achiziționeze alimentele de bază de la supermarketul deținut de retailerul german.

Unele produse se află adesea la ofertă, cum ar fi cârnații sticks de la Pikok. Mulți români îi cumpără în număr mare, mai ales atunci când se află în catalogul cu oferte. Au un gust bun, iar mulți îi aleg pentru că reprezintă gustarea perfectă atunci când nu au prea mult timp la dispoziție.

Cârnații sticks sunt disponibili în mai multe sortimente. Este vorba despre cârnații sticks cu brânză, cei din carne de porc și vită, cei din carne de pasăre și porc, dar și cei cu ardei iute, scrie fanatik.ro.

Cu toate că produsul este adorat de multe persoane, acesta conține și multe calorii. Mai exact, este vorba despre un conținut de 490 kcal la 100 de grame, conform informațiilor regăsite pe eticheta produsului.

Consumul unei astfel de cantități reprezintă, așadar, 24% aport caloric din cantitatea zilnică de care are nevoie un adult, adică 2.000 kcal. Conținutul de calorii este unul foarte mare pentru doar 100 de grame. În plus, cârnații sticks nu ajută la potolirea senzației de foame prea mult timp.

100 g de cârnați sticks de la Lidl conțin 41 g de grăsimi, dintre care 16 g saturate, 5 g carbohidrați, din care 1 g zaharuri, 25 g proteine, precum și 3.100 mg de sodiu.

error: Content is protected !!