Atenționare COD PORTOCALIU de vânt pentru Cluj. Rafale de 80-85 km/h

Updated on aprilie 2, 2024 Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben și una de cod portocaliu de vânt puternic pentru județul Cluj. Codul galben a intrat în vigoare de ieri seară, iar cel portocaliu din această dimineață.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.
În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Atenționare COD PORTOCALIU de vânt pentru Cluj. Rafale de 80-85 km/h 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii
Zone afectate: conform textului și hărții
Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.
Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului
Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Atenționare COD PORTOCALIU de vânt pentru Cluj. Rafale de 80-85 km/h 2

error: Content is protected !!