Un șofer s-a trezit cu un şarpe veninos în maşină: “Poliţia mi-a spus să îi tai capul”

Updated on martie 28, 2024 Un șofer s-a trezit cu un şarpe veninos în maşină: "Poliţia mi-a spus să îi tai capul" 1

Un şofer a tras o sperietură zdravănă în momentul când a găsit în maşina sa un șarpe veninos, care a scapăt accidental din terariul unui crescător. Bărbatul a sunat la 112. Reacția Poliţiei. Șoferul din Hunedoara a povestit pe reţelele sociale că a sunat la 112 pentru a cere ajutor, însă i s-ar fi recomandat telefonic “să taie capul” şarpelui, informează antena3.ro.

Mai mult, bărbatul a făcut o serie de cercetări a aşa a aflat că șarpele a scăpat accidental de la un terarist amator și căuta căldură. “Am apelat la 112 și poliția mi-a recomandat telefonic să-i tai capul. De pe un grup de detecție am aflat că e un șarpe nord-american foarte veninos(…)Șarpele a fost prins și adus la Cluj, la Terariul de la UBB Cluj”, a relatat bărbatul pe grupul Protecţia Animalelor de pe Facebook.

Reacția internauţilor
“Periculoase sunt într-adevăr. Foarte periculos este si sfatul primit inițial, de a-i tăia capul. Cine nu știe să mânuiască astfel de specii…într-o fracțiune de secunda își ia doza”.
“Nivelul” celor instruiți de la Poliția animalelor ! Și asta în sec XXI și vrem in rândul țărilor evoluate! Vai de noi, …”stat eșuat””,
“Dacă l.ai predat, sigur sau îmbogățit, cică veninul lor e foarte scump”,
“Da așa e, sunt șerpi al cărora venin costa pana la 5000 euro câteva grame”, sun câteva din comentariile internauţilor la postarea bărbatului.

Cazul a fost semnalat pe Protecția Animalelor Cluj, iar unul dintre colaboratorii activi, Daniel Szekely, a explicat pentru Știri de Cluj mai multe amănunte.

”Șarpele se află la Vivariul UBB Cluj și este în grija specialiștilor.

Se pare că accidental a scăpat de la un terarist amator și căuta căldură, fiind caldă mașina. Situația nu este așa de gravă. A scăpat accidental. Șarpele este o specie din familia viperelor din America de Nord și nu este atât de periculoasă cum pare. Nu se găsește în fauna noastră și nu ar fi supraviețuit climei”, a spus acesta.

Daniel a explicat că șerpii au o reputație proastă în mod gratuit. ”Nu mușcă de regulă decât dacă este prins, șerpii au o reputație rea gratuită. Și chiar dacă ar musca la veninoși multe din mușcături sunt ”uscate” (n.red. nu au venin).

Din păcate, cazul a fost mediat în mod eronat. Noi avem în fauna noastră patru specii de vipera, cel puțin una din ele (vipera cu corn) e mai periculoasa decât protagonistul întâmplării cu pricina”, a mai spus Daniel Szekely.

error: Content is protected !!