Transferul de 4 milioane de Euro de la CFR Cluj: Napoli concurează cu Brighton și Club Brugge pentru „perla” din Gruia

Updated on martie 28, 2024 Transferul de 4 milioane de Euro de la CFR Cluj: Napoli concurează cu Brighton și Club Brugge pentru „perla” din Gruia 1

CFR Cluj are șanse să dea o nouă lovitură puternică pe piața transferurilor. Cu 13 goluri și 6 pase de gol în actualul sezon al SuperLigii României, Philip Otele atrage nume mari din fotbalul european.

După ce Brighton s-a interesat de serviciile sale, iar conducerea clubului din Gruia a refuzat și o ofertă venită de la Trabzonspor, acum a venit rândul celor de la Napoli să se intereseze de jucătorul în vârstă de 24 de ani. Brentford și Club Brugge urmăresc și ele situația fotbalistului cotat în prezent la 1.5 milioane de euro și pregătesc oferte pentru la vară.

A doua zi după anunțul englezilor de la Independent, jurnalistul turc Ekrem Konur a dezvăluit pe Twitter că alte trei echipe sunt interesate în momentul de față de Otele. Napoli este de departe cea mai importantă, dar pe lângă campioana en-titre a Italiei mai sunt și Brentford, care evoluează în Premier League, dar și belgienii de la Club Brugge, informează digisport.ro.

Deoarece și turcii de la Trabzonspor îl urmăresc de ceva vreme și au rămas interesați de transferul său după oferta refuzată în iarnă, în total cinci echipe din străinătate se află acum în cursa pentru semnătura lui Otele.

Transferul lui Otele se poate face pentru 4 milioane de euro, cât a cerut patronul Ioan Varga în iarnă, când au fost oferte de la cluburi din Germania, Turcia și Franța. Dacă mutarea s-ar face pe o asemenea sumă, Otele ar intra în clasamentul celor mai scumpi jucători plecați vreodată din fotbalul românesc.

Publicația britanică Standard a anunțat marți că Brighton monitorizează cu atenție evoluțiile lui Otele, în vederea unui transfer la finalul sezonului actual.  În ultimii ani, echipa lui Roberto De Zerbi a devenit una dintre cele mai bune din lume la capitolul scouting, iar impresia pe care a lăsat-o Otele până acum este foarte bună.

Concret, englezii îl consideră pe nigerian drept “una dintre perlele ascunse ale fotbalului european” și cred că îl pot cumpăra pe o sumă mult mai mică decât valoarea potențialului său, așa cum au procedat cu mulți alți jucători în ultimii ani.

Brighton a conceput și un plan în cazul în care vor reuși să îi convingă pe cei de la CFR Cluj să îi cedeze – îl vor împrumuta în primă fază pe Otele în Belgia, la Union St. Gilloise, club cu care colaborează de mai mulți ani în acest sens.

Sursa citată a mai remarcat că Otele a fost în probe la juniorii lui Arsenal, la vârsta de 14 ani, însă nu a putut fi legitimat de londonezi din cauza unor probleme legate de viză.

error: Content is protected !!