Primarul Emil Boc promite noi pasaje în Cluj Napoca. Eternul pasaj de la Tăietura Turcului, pasaj în zona Auchan și un nou pasaj pe Calea Baciului

Updated on martie 26, 2024  

Primarul Emil Boc promite noi pasaje în Cluj Napoca. Eternul pasaj de la Tăietura Turcului, pasaj în zona Auchan și un nou pasaj pe Calea Baciului 1

Primarul Emil Boc a avut o intervenție pe pagina de Facebook acolo unde a vorbit despre proiectele și dezvoltarea orașului. În cadrul acestei intervenții, primarul a trecut în revistă și proiectele de infrastructura din Cluj Napoca pe care municipalitatea le dezvoltă, Printre acestea s-ar afla și noi pasaje rutiere.

Emil Boc a făcut o scurtă trecere în revistă a acestor proiecte și nu a intrat în detalii despre când ar putea fi realizate. „Electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor este în lucru, un proiect de 1,2 miliarde de euro. În cadrul acestui proiect se realizează și pasajul de la Tăietura Turcului. De asemenea, în momentul de față, avem în pregătire două pasaje, unul la Auchan spre Chinteni, unul în Baciu, la intersecția cu Valea Seacă care să fluidizeze traficul în această zonă. În plus, un culoar de mobilitate pe Câmpul Pâinii care să elibereze circulația de acolo. Aceste proiecte pregătesc Clujul anilor 2030-2050”.

Despre pasajul de la Tăietura Turcului primarul a mai menționat că prioectul este licitat și se află în stadiul pregătirii lucrărilor. Construirea pasajului peste calea ferată pe Tăietura Turcului, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, trebuie realizată până în 2026.

Scopul este descongestionarea şi fluidizarea traficului rutier prin eliminarea blocajelor de circulaţie şi sporirea siguranţei circulaţiei pe traseul străzilor Tăietura Turcului şi Corneliu Coposu, ieşirea spre Zalău, împreună bretelele de racordare necesare. Obiectivul investiţiei prevede o durată normată de funcţionare de minim 100 de ani, de aceea se vor utiliza tehnologii şi soluţii tehnice prin care să se asigure minim această durată de funcţionare.

Acesta vizează sporirea capacităţii de circulaţie prin mărirea fluenţei traficului; eliminarea strangulărilor din fluxul de circulaţie; scurtarea duratei medii de deplasare şi reducerea costurilor unei călătorii; realizarea confortului de circulaţie pentru participanţii la trafic; reducerea numărului de accidente, a noxelor şi protecţia mediului; creşterea confortului riveranilor.

Informații despre pasajul de la Auchan au apărut încă de anul trecut. Investiția ar fi de 22 de milioane de euro. Pasajul va fluidiza traficul pe axa Bulevardului Muncii – strada Oașului, iar pe la suprafață vor trece tramvaiele și traficul de legătură.

Lucrăm de mult la acest proiect, de luni de zile. Suntem în faza de a-l aproba, pentru a putea merge cu procedurile mai departe – de obținere a autorizației de construire și apoi de licitații și de execuție. Va decongestiona circulația în zona aceea”, spunea primarul Emil Boc în luna decembrie.

Pasajul va avea 85 de metri și toată lucrarea se va face pe 444 de metri. Investiția va fi de 130.299.542,12 lei cu TVA. Consilierii locali au votat realizarea unui studiu de fezabilitate, atribuit firmei ”Costin și Vlad Birou de proiectare”, care a proiectat și podul Oașului – Răsăritului.

error: Content is protected !!