Mirosul insuportabil a revenit în Cluj. La voi cât de tare miroase?

Updated on martie 26, 2024 Mirosul insuportabil a revenit în Cluj. La voi cât de tare miroase? 1

Mirosul insuportabil a revenit în Cluj-Napoca, acesta fiind resimțit în mai multe cartiere din oraș. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de clujeni au postat pe rețelele sociale că mirosul care a lovit orașul în toamna anului trecut a revenit în Cluj. Prefectul Județului Cluj, Irina Munteanu, a declarat pentru monitorulcj.ro că se știe de existența acestei probleme și au început verificările în comuna Aiton, locul de unde, anul trecut, a provenit mirosul de gunoi în oraș.

„Acum verificăm împreună cu primarii, acolo unde au terenuri luate cei de la fermă. Să vedem dacă a început procesul de fertilizare a terenurilor. Dacă și anul trecut am verificat de nenumărate ori aspectul ăsta și se desfășura conform prevederilor legale și a ghidului de bune practici în agricultură. La momentul acesta nu am mai multe informații. Verificăm situația, știm de existența ei”, a declarat Irina Munteanu.

Am vrut să scot hainele de pat în curte, că se aciuase pe furiş şi dormise căţeluşa Ima pe perne. Am căutat prin jur, să văd dacă nu mi-a turnat cineva gunoi peste gard. Nu era de la noi. Am readus totul în casă, am închis bine toate geamurile. Comparat cu ce e afară, animalele mele sunt, pe bune, PARFUM”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic.

Instituția Prefectului – Județul Cluj a venit cu precizări în privința mirosului
Urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților locale, privind posibile situații de disconfort olfactiv, au fost verificate zonele Aiton – Tureni – Feleacu, și venim cu următoarele precizări:
Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.

Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare.

Această activitate a fost anunțată primăriei Tureni, informația fiind diseminată în comunitate, conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv”.

error: Content is protected !!