Florin Piersic și-a deschis sufletul și a vorbit despre cel mai mare regret al său: „I-am pierdut pe toți și regret enorm”

Updated on martie 26, 2024  

Florin Piersic și-a deschis sufletul și a vorbit despre cel mai mare regret al său: „I-am pierdut pe toți și regret enorm” 1

Florin Piersic a fost prezent la Gala Bookzone de la Palatul Parlamentului, unde primit un premiu de excelență pentru cartea pe care a scris-o, „Viața este o poveste”. Cu această ocazie, marele actor a acordat un interviu exclusiv pentru Revista Viva, în care a dezvăluit care e cea mai mare părere de rău din întreaga sa existență. Prezent la un eveniment de la Palatul Parlamentului, Florin Piersic a spus că niciodată nu și-a ascuns vârsta și regretă că din generația lui mai sunt doar trei actori.

„Foarte mulți colegi de-ai mei și colege își ascund vârsta, ceea ce nu prea înțeleg. Eu spun că atâția ani am… Am 88 de ani împliniți. Îmi doresc multe, dar nu știu când se mai pot îndeplini aceste dorințe ale mele. Dar vorbind de vârstă, voiam să vă spun, că foarte mulți, din păcate, din suflet vă spun asta, și am o durere că vorbesc de asta… Numai trei mai suntem cu dumneavoastră. În afară de trei absolvenți ai institutului de teatru și cinematografie din promoția mea de actori, ceilalți s-au dus. Din păcate, i-am pierdut pe toți și regret enorm, pentru că toate amintirile mele, toate frumoasele mele speranțe au fost legate de ei.”, a declarat Florin Piersic, citat de a1.ro.

Florin Piersic a mai ținut să precizeze că a fost foarte iubit și de către colegi, nu doar de publicul care îl adoră de generații întregi. Renumitul actor a fost pentru prima dată în clădirea Parlamentului. „Am fost foarte iubit și de colegi, nu doar de public, ceea ce este extraordinar. E foarte important ca un actor să fie iubit de colegi. Acesta, recunosc, că este un sentiment extraordinar, să îi văd cum se bucură că tu ai apărut și vei juca împreună cu ei. Dar este mult de povestit legat de acest lucru. E prima dată în viața mea când intru în această clădire, care este Parlamentul.

Am venit pentru sărbătorirea acestei edituri, care se numește Bookzone, unde eu am fost invitat și îmbrățișat, pentru că am scris o carte. Am scris-o cu mare drag, într-o lună de zile. În afară de faptul că am prezentat această carte a mea, care este o poveste, vreau să vă spun că am scris-o <>. Așa îmi scriu toți: <>.”, a mai adăugat Florin Piersic.

Florin Piersic a comentat concluzia amară trasă de prietenul său, Dorel Vișan, despre noua generație
În exclusivitate pentru FANATIK, Florin Piersic mărturisește că nu susține afirmațiile lui Dorel Vișan, pe care îl admiră din tot sufletul.  Trebuie precizat, pentru clarificare, că maestrul Dorel Vișan a vorbit despre tineri, în general, precizând că mulți nu mai cunosc istoria poporului din care fac parte. Extrapolând, Florin Piersic s-a referit și la cei care fac teatru.

Dorel Vișan mărturisise, în urmă cu aproximativ o lună, la premiera pentru presă a filmului „Ecce Homo Brâncoveanu” că nația noastră este în prăpastie și că tineretul e în degringoladă.

Eu nu mai am speranță, nu am speranța pe care o au unii cu tinerele generații. Nu că n-ar putea să facă ceva. Avem niște copii minunați, dar au fost crescuți prost. Noi am format generații nevrotice. Uite cum se bat fetele cu picioarele-n burtă. Am format generații dependente”, este remarca pe care a făcut-o Dorel Vișan, în februarie.

Pornind de la trista concluzie trasă de actor, Florin Piersic e ceva mai optimist. Susține că înțelege, în același timp, punctul de vedere al prietenului său.

Nu e adevărat (n. red.: se referă la faptul că noua generație ar fi mai slab pregătită). Eu cred în ce spune Vișan, pentru că ce e al lui, e al lui. E un om deștept și mi-e foarte bun prieten, foarte bun. Pot să spun că e unul din actorii pe care îi admir cel mai tare. Probabil că el a văzut niște spectacole în care și-a dat seama că tineretul nu calcă pe urmele lui… Sau hai să zicem, ale noastre, cei care suntem din generația asta”, a declarat Florin Piersic

error: Content is protected !!