Nelu Varga și-a deschis o Academie de fotbal cu 600 de copii în Burkina Faso. Suma investită de patronul CFR-ului în academia africană

Updated on februarie 28, 2024 Nelu Varga și-a deschis o Academie de fotbal cu 600 de copii în Burkina Faso. Suma investită de patronul CFR-ului în academia africană 1

Motivat de profiturile realizate de CFR Cluj din vânzarea fotbaliștilor de pe „Continentul Negru”, cel mai recent exemplu fiind Emmanuel Yeboah, vândut la Brondby pentru 1,8 milioane de euro, Neluțu Varga s-a hotărât să-și deschidă o Academie de Fotbal în această zonă a lumii, care să devină o pepinieră de mari talente.

Patronul lui CFR Cluj se află în aceste zile la Ouagadougou, capitala statului african Burkina Faso, unde a deschis Academia de Fotbal Salitas. În prezența a numeroși ziariști și oficialități locale, Neluțu Varga și-a inaugurat cu mare fast Academia, una care speră să producă jucători de mare valoare pentru CFR Cluj. Jucători care, după ce vor aduce trofee pentru gruparea ardeleană, sunt așteptați să ajungă la echipe de top ale Europei și, de ce nu, chiar și în Champions League.

Fiind vorba de un proiect de o asemenea anvergură, evident că și banii investiți au fost pe măsură. Pentru început, Neluțu Varga și asociatul său au contribuit cu suma de 700.000 de euro, însă lucrurile nu se vor opri aici, scrie Fanatik.

Pentru că vorbim de o Academie în care vor învăța tainele fotbalului peste 600 de copii, și cheltuielile vor fi pe măsură. Astfel că alte sume importante vor fi alocate pentru masă, vitaminizare, echipamente, dar și pentru achiziționarea unui autocar ultramodern.

Neluțu Varga nu este singur în această „aventură” din Burkina Faso, ci este susținut de un asociat puternic. Patronul lui CFR Cluj deține 51% din acțiunile Academiei de Fotbal Salitas, restul de 49% din acțiuni fiind în posesia colonelului maior Yacouba Quedraogo.

Nelu Varga și-a deschis o Academie de fotbal cu 600 de copii în Burkina Faso. Suma investită de patronul CFR-ului în academia africană 2

Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK după ce și-a inaugurat Academia de Fotbal Salitas din Burkina Faso.

error: Content is protected !!