Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Cluj în weekend

Updated on februarie 23, 2024 Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Cluj în weekend 1
(Foto Facebook Visit Cluj)

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Cu toate că valorile termice vor fi în scădere, vremea se va menține caldă și pe parcursul săptămânii viitoare. Înnorãri şi ploi pe arii restrânse se vor semnala cu precãdere în jumătatea de vest a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar cu viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și în nord-vest”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea la Cluj în weekend
Vineri, 23 februarie, maximele vor ajunge la 15 grade Celsius, urmând ca sâmbătă și duminică să avem 17 grade. Minimele în weekend se vor situa între 4 și 5 grade Celsius

 

error: Content is protected !!