Un băiat de numai 13 ani a murit brusc după un antrenament de fotbal, în Bistriţa-Năsăud

Updated on februarie 22, 2024 Un băiat de numai 13 ani a murit brusc după un antrenament de fotbal, în Bistriţa-Năsăud 1

Un copil de 13 ani din Maieru, județul Bistrița-Năsăud, a murit aseară, după un antrenament de fotbal. Copilului i s-a făcut rău, iar echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul.

Potrivit viceprimarului comunei Maieru, Vasile Deac, din discuțiile cu antrenorul copilului, ieri a avut loc un antrenament ușor, iar după terminarea acestuia, antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren. La scurt timp, copilului de 13 ani i s-a făcut rău, a acuzat dureri la un picior, de burtă și a început să tremure. Echipajul medical ajuns la fața locului l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardiorespirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării”, precizează pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Se pare că băiatul făcea fotbal de câțiva ani buni, participa inclusiv la competiții de profil și nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută. Ieri, acesta nu s-ar fi alimentat corespunzător și ar fi consumat băuturi energizante.

Parlamentul interzice vânzarea către minori a băuturilor energizante

Vânzarea băuturilor energizante către minori va fi interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul final, decizional, ieri. Iar legea merge la promulgare. Vânzarea de energizate se interzice și prin aparatele de tip automat în școli și spitale. Între inițiatori, deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților.

„Se interzice comercializarea către minori, dar interzice și comercializarea în acele tonomate sau cum Dumnezeu s-or numi prin tot felul de spații publice unde minorii băgau banii și cădea doza de energizant. Nu a fost ușor să ducem la capăt această bătălie cu o industrie extrem de profitabilă și extrem de bogată. Îmi spunea o serie din profesorii cu care m-am întâlnit că în școlile din România toată lumea bea câte un energizant, pentru a fi mai pregătit pentru oră, pentru a fi mai atent la examen”, a spus deputatul PSD Alfred Simonis, citat de eurpoafm.ro.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare interzicerea comercializării băuturilor energizante care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale cu două sau mai multe substanțe în incinta unei instituții de Învățământ, a unei instituții de Sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate”, a spus Laura Vicol – președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților.

Este nevoie și de aprobarea legii care le-ar permite vânzătorilor să ceară buletinul pentru a verifica vârsta, spun reprezentanții opoziției.

„Nu va putea fi aplicat 100%. Cum nu poate fi aplicată 100% nici interzicerea vânzării produselor de tutun către minori și nici vânzarea băuturilor alcoolice. Iar noi, în momentul de față, nu avem cadrul legislativ prin care vânzătorul unor astfel de produse să poatp certifica că într-adevăr cetățeanul din fața lui este minor sau major”, a spus deputatul USR Ionel Rodeanu.

error: Content is protected !!