Revin ninsorile. Cod galben de vânt. Cum va fi vremea la Cluj

Updated on februarie 12, 2024 Revin ninsorile. Cod galben de vânt. Cum va fi vremea la Cluj 1
Apar schimbări mari de temperatură în România și revin ninsorile, potrivit specialistilor. Chiar dacă primele zile ale lunii februarie au surprins cu temperaturi neobișnuit de ridicate, atingând chiar și 20 de grade Celsius în anumite regiuni, un nou val de aer rece se profilează pe orizont.

Conform informațiilor furnizate de Acchuwheater, între 16 și 21 februarie, ne așteptăm la o scădere semnificativă a temperaturilor în întreaga Românie. Temperaturile maxime din acea perioadă sunt estimate să abia atingă pragul de 8 grade Celsius, iar în timpul nopții se vor înregistra valori sub zero, scrie Kanal D.

„O scădere a valorilor termice se va resimți din 14 – 15 februarie în majoritatea zonelor din țară, dar mai ales în nord-est, est și în zonele montane. Vremea va fi în general închisã şi va ploua pe arii relativ extinse în următorul interval. La munte se vor semnala ninsori, dar precipitații sub formă de lapoviță își vor face apariția și în zonele mai joase. Vântul va sufla cu intensificãri în regiunile montane și în sud-estul țării”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit Observator Tv.

Prognoza meteo 12 – 19 februarie 2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

Vremea 19 – 26 februarie 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 26 februarie – 4 martie 2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea de sudvest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 12 februarie – 11 martie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea la Cluj

Jumătatea de est a Clujului e sub avertizare de ploi însemnate și vânt puternic de azi până peste două zile, avertizează meteorologii.
Mai multe județe din centrul țării, inclusiv zona de est a Clujului, sunt sub avertizare cod galben de azi la ora 10 dimineața până în 14 februarie la aceeași oră, pentru precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.
Revin ninsorile. Cod galben de vânt. Cum va fi vremea la Cluj 2

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de până la 25 de litri pe metrul pătrat. Sunt așteptate ploi cu caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul țării. La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova, sunt așteptate precipitații mixte. Marți vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu rafale de până la 80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de până la 55 km/h.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de până la 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, îndeosebi pe parcursul zilei de marți 13 februarie, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Avertizările cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

error: Content is protected !!