(Video) Victorie fabuloasă pentru U BT Cluj Napoca în EuroCup! S-a impus pe terenul deținătoarei trofeului, Gran Canaria, după un meci dramatic

Updated on februarie 1, 2024 Campioana U BT Cluj a reușit o victorie istorică în faţa echipei spaniole Dreamland Gran Canaria, deţinătoarea trofeului în baschetul masculin. Ardelenii s-au impus cu scorul de 113-111 (20-37, 34-20, 23-16, 21-25, 15-13), după prelungiri, miercuri seara, la Las Palmas,în penultima etapă din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

Meciul a fost unul dramatic și s-a încheiat grație unui coş marcat de Emanuel Căţe în penultima secundă a prelungirilor. Principalii marcatori ai meciului au fost Brussino 24 puncte, Albicy 20, pentru Gran Canaria, respectiv Eddie 24 puncte, Richard 23, Căţe 23 puncte, Jones 21, pentru U BT Cluj, transmite prosport.ro.

(Video) Victorie fabuloasă pentru U BT Cluj Napoca în EuroCup! S-a impus pe terenul deținătoarei trofeului, Gran Canaria, după un meci dramatic 1

Pentru U BT Cluj nu au jucat titularii Karel Kuzman şi DJ Seeley, ambii accidentaţi, însă campioana României a primit aplauze pentru jocul curajos, fiind încurajată şi de câteva zeci de fani plecaţi din ţară. Condusă şi la 19 puncte, echipa lui Mihai Silvăşan a revenit spectaculos în sfertul 3 şi a dominat până la final, bucurându-se de o victorie extrem de preţioasă în disputa cu deţinătoarea trofeului.

JL Bourg este deja calificată în sferturi din postura de lider, cu 14 victorii şi 3 înfrângeri. În clasament, urmează U BT Cluj, cu un bilanţ de 13/4 şi Gran Canaria, cu 12/5.

În ultima rundă din sezonul regulat al EuroCup, U-BT Cluj-Napoca va juca miercuri, 7 februarie, pe terenul lui Lietkabelis, de la ora 19:00. Gran Canaria va juca tot în deplasare cu Buducnost Podgorica.

„Cu siguranță nu ne așteptam la un astfel de meci. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, de felul cum s-au luptat. Au lipsit doi baschetbaliști importanți, dar am găsit resurse pentru a înfrunta una dintre cele mai bune echipe din EuroCup. Am jucat cu mult curaj, cu inimă și am câștigat grație caracterului nostru”, a declarat Mihai Silvășan pentru u-bt.ro.

„Cum am spus și la pauză, nu am venit aici să renunțăm. Am dat tot ce am avut mai bun din noi pentru a câștiga și sunt foarte mândru de coechipierii mei. Am luptat până la ultima picătură de energie și am urmat aceeași mentalitate, pe care am avut-o tot sezonul. La final, e doar un alt pas, mai sunt meciuri de jucat. Nu am obținut încă nimic și rămânem concentrați”, a spus Emanuel Cățe.

error: Content is protected !!