Ciclonul Isha lovește România. Cum va fi vremea în Cluj

Updated on ianuarie 22, 2024 Ciclonul Isha  care a provocat coduri roşii şi portocalii în nordul şi vestul Europei, ajunge în România. Meteorologii spun că, până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.

Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.  Iar vremea geroasă va continua și în zilele următoare, anunță meteorologii.

Ciclonul Isha lovește România. Cum va fi vremea în Cluj 1

 

Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor,

dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.

Țara noastră va fi lovită de furtuna ISHA. În nordul şi vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii de vreme rea.

Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt.

Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a mai spus directorul ANM.

În intervalul duminică- marți este posibil ca în zona de sud, mai ales unde va fi strat de zăpadă, să fie ceață și nori joși. Acolo unde aceștia vor persista, vor bloca maximele la -4 sau -5 grade Celsius. Valori ușor pozitive vor fi înregistrate în vestul țării și pe litoral, scrie Antena 1.

În săptămâna 22 ianuarie – 28 ianuarie 2024, nopțile vor fi reci, chiar geroase, mai ales noaptea de duminică spre luni în nordul Moldovei și depresiuni, dar e posibil ca minime sub -10 să avem și în sudul țării.

Cum va fi vremea în Cluj

Ciclonul Isha lovește România. Cum va fi vremea în Cluj 2

 

error: Content is protected !!