Nelu Varga, plecare de urgență în Spania pentru negocieri cu Cristi Manea. Fotbalistul are oferte din Turcia și Franța

Updated on ianuarie 15, 2024 Cristi Manea nu a avut un final de 2023 fericit. Problemele medicale l-au făcut să prindă doar 9 meciuri pentru CFR Cluj în prima parte a sezonului, 7 în Superliga și două în preliminariile UEFA Conference League, și să piardă postul de titular la naționala României. În locul acestuia, Edi Iordănescu a apelat la serviciile lui Andrei Rațiu.

Situația lui Cristi Manea este tensionată și din punct de vedere contractual. Mai are angajament cu CFR Cluj doar până în vară, iar deocamdată cele două părți nu s-au înțeles cu privire la termenii de prelungire. De aceea, potrivit informațiilor ProSport, Nelu Varga se va deplasa de urgență luni, 15 ianuarie, în cantonamentul clujenilor pentru a-l convinge pe fundașul dreapta să rămână și din iunie 2024.

Nelu Varga, plecare de urgență în Spania pentru negocieri cu Cristi Manea. Fotbalistul are oferte din Turcia și Franța 1

Numai că, vizita omului de afaceri în Spania riscă să fie în zadar. ProSport a aflat că Cristi Manea are oferte clare din campionatul Turciei și că este tentat să lase Superliga pentru o aventură europeană.

Mai mult, pe lângă oferta clară din Turcia, mai există interes pentru el și de la echipe din a doua jumătate a clasamentului din Ligue 1, dar pretențiile salariale ale lui Cristi Manea sunt destul de ridicate. Solicită un salariu în jurul a 1 milion de euro pe sezon.

Doar că, nici Nelu Varga nu este hotărât să renunțe atât de ușor la jucător său. În cazul în care fotbalistul nu va accepta oferta pe care finanțatorul i-o propune, acesta nu va mai reprezenta o opțiune pentru Andrea Mandorlini până la finalul sezonului și va căpăta statutul de rezervă neutilizată, cel mai probabil. Astfel, lui Cristi Manea nu-i rămâne decât să plece liber de contract în vară de la CFR Cluj.

De-a lungul timpului, Cristi Manea a adunat 213 partide pentru CFR Cluj în toate competițiile, în care a reușit să marcheze 9 goluri și să ofere 12 pase decisive. De asemenea, fundașul dreapta și-a trecut în palmares 5 titluri de campion și două Supercupe ale României cu echipa din Gruia.

CFR Cluj a anunțat cel de-al patrulea transfer al iernii

CFR Cluj a mai completat un transfer în perioada de mercato a iernii. Este vorba despre Kader Keita, fotbalist care a ajuns în România vineri, iar a doua zi a semnat un contract cu formația din Gruia.

“Bine ai venit, Kader Keita! Cluburile CFR 1907 Cluj și Sivasspor au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Kader Keita în Gruia.

Mijlocașul ivorian, în vârstă de 23 de ani, a fost crescut în Franța, la academia celor de la LOSC Lille. Ulterior, Kader a evoluat în primul eșalon din Belgia, la KVC Westerlo, dar și în prima ligă a Elveției, pentru FC Sion.

În ultimul an și jumătate, Keita a fost jucătorul celor de la Sivasspor, fosta noastră adversară din Conference League, echipă pentru care a bifat 31 de apariții.

Până acum, Kader Keita a avut trei prezențe la Echipa Națională a Coastei de Fildeș, reprezentativă alături de care a participat și la Jocurile Olimpice. Îi urăm bun venit la CFR Cluj și cât mai multe realizări alături de echipa noastră”, se arată în postarea celor de la CFR Cluj.

error: Content is protected !!